Sinop'ta 29 Haziran'da açılışı gerçekleştirilen yaz spor okullarına ilginin yüksek olduğu bildirildi.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Haşim Murat Öztürk, yaptığı açıklamada, çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi, ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çok önemli olduğunu ve  spor yapmayı geçici heves olarak değil, sağlıklı nesiller yetiştirmek için zorunlu bir eylem olarak gördüklerini söyledi.

Çocuklara ve gençlere spor eğitimleri konusunda tesisler ve spor malzemelerinden yararlanarak, antrenörlerle birlikte her konuda seferber olduklarını belirten Öztürk, "Yaz spor okullarımızda gençlerimizin yoğun ilgisini görmek şahsım ve kurumum adına mutluluk verici bir durum. Sporu tercih eden yetenekli çocuklarımız yaz spor okullarında gördükleri eğitim sayesinde inşallah, ilerleyen dönemlerde spor adına büyük başarılara adım atacaklardır. İlimizde spor yapmayan çocuk ve gençlerimiz kalmasın. Yaz spor okullarına kaydını yaptırmayan çocuklarımızı, gençlerimizi bekliyoruz" dedi.

Öte yandan il spor merkezlerine kayıtların devam ettiği, başvuru formlarının Atatürk Spor Salonundan, 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonundan ve Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden temin edilebileceği belirtildi.
 
Editör: Vitrin Haber