Sinop Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Yaz Spor Okulları’nın açılışı 18 Haziran Çarşamba günü yapılan törenle gerçekleşti.

Sinop Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, bu yıl 496 genç sporcu adayının müracaat ettiği Spor Okulları’nda yirmi Beden Eğitimi öğretmeninin görev alacağını belirtti. Belediye olarak  genç ve çocukları spor kültürü ile bir araya getirerek yoğun geçen bir ders yılının sonunda spor yaparak dinlenmemelerini, bir sonraki seneye daha sağlıklı ve dinç bir vücut yapısıyla hazırlanmalarını sağlamayı düşündüklerini belirten Ergül; “Ulu Önder Atatürk’ün sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur sözünden de kolayca anlaşılacağı gibi geleceğimiz olan gençlerimizin ruh ve beden sağlığı ile gelişimlerini en sağlıklı şekilde sağlayabilmek ve yeni yetenekleri keşfedebilmek için Belediye olarak bu sene de imkanlarımızı seferber ettik. Bu amaçla bizlere destek olan Beden Eğitimi Öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

7-14 Yaş arasındaki sporcu adaylarına yönelik olarak futbol, basketbol, hentbol, taekwondo, yelken, tenis ve voleybol branşlarında açılan spor okullarında Beden Eğitimi öğretmeni Murat Bostan yönetiminde Voleybol Spor Okulu’na büyük ilgi vardı. Voleybol Yaz Spor Okulu’na katılımın yüksek olduğunu belirten Murat Bostan, Temmuz ayında ilk kez gerçekleştirilecek oldukları plaj voleybolu sebebiyle Sinop halkının bu sene voleybola biraz daha fazla ilgi duyamaya başladığını belirterek; “Önümüzdeki yıllarda Plaj Voleybolu Spor Okulu açmayı da düşünmeye başladık. Hedefimiz yeni yetenekleri bularak Türk Sporuna armağan etmektir”  dedi. 

Editör: Vitrin Haber