PEHLİVANLARA YOĞUN İLGİ
Bu yıl "Kahraman Mehmetçik İçin Başpehlivanlar Er Meydanında"  sloganı ile yapılan güreşlere 43 başpehlivan ile ülke genelinden yaklaşık 200 sporcu katıldı. Güreşler sabah 09:30'da Büyük Cami önünden, güreşlerin yapılacağı alana kadar yürüyüş başladı. Cazgırların startıyla başlayan güreşlerde sporcular rakiplerine karşı uzun süre ter döktü. Vatandaşlar ünlü pehlivanlar Ali Gürbüz ve İsmail Balaban'a yoğun ilgi gösterirken çevre il ve ilçelerden büyük katılım yaşandı. Durağanlı baş pehlivan adayı Mustafa Taş ise güreşseverlerden yoğun tezahürat aldı. Minikler kategorisinde başlayan güreşler öğlen saatlerinde Türkiye'nin ünlü baş pehlivanlarının kol bağlaması ile devam etti. 

ALTIN KEMERİN SAHİBİ ALİ GÜRBÜZ OLDU
Güreşler sabah 10:30'dan saat 17:30'a kadar sürdü. Oldukça çekişmeli geçen güreşlerin başpehlivanlık müsabakalarında ise adeta nefesler tutuldu. Başpehlivanlık güreşlerinde Kırkpınar Başpehlivanları Ali Gürbüz ve Recep Kara mücadele etti. Başpehlivanlık müsabakaları sırasında izleyicilere muhteşem bir güreş ziyafeti sunuldu. Güreşlerde Ali Gürbüz (Antalya) başpehlivanlığı alarak altın kemerin sahibi olurken, Recep Kara (Ordu) ikinci, Ünal Karaman (Ankara) ve Serhat Gökmen (Antalya) ise üçüncülüğü paylaştı. Başpehlivanlara altın kemer ve madalyalarını AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Köksal Şakalar, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve Sinop eski Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı birlikte verdi. 

PEHLİVANLAR ASKER SELAMIYLA HAREKATA DESTEK VERDİ
Bu arada güreşlerin bu yılki ağası yapılan açık arttırma ile 3. kez Ömer Köyü Muhtarı Ali Ayhan oldu. Cazgırların manileri ve davul-zurna gösterileriyle coşturulan er meydanında, güreşçiler hep birlikte asker selamı yaparak Barış Pınarı Harekatına destek verdi. Ayrıca güreşçiler hep birlikte Türk bayrağını açarak, aziz şehitleri ve kahraman gazileri andı. Ayrıca er meydanında vatandaşlara ilçeye has 'Boyabat Kalesi Pirinci' ile kazanlar dolusu hazırlanan pilav ikramı yapıldı. 

SÖZÜMÜZÜ SONUNA KADAR TUTACAĞIZ!
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, plaket töreninde yaptığı konuşmada, güreş organizasyonunu düzenleyen Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ersoy: "Bizler ülkemizi, şehirlerimizi dünyanın en huzurlu kentleri yapmaya söz verdik, yemin ettik. Bu sözlerimizi sonuna kadar tutacağız. Sizler arkamızda olduğunuz sürece, milletinin, ordusunun, Mehmetçiğinin, güvenlik güçlerinin yanında olduğunuz sürece inşallah bu coğrafyada güvenli ve güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

BOYABAT GÜREŞLERİ KIRKPINAR'IN RÖVANŞI 
Boyabat Güreşlerinin Kırkpınar'ın rövanşı olduğunu belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; "Boyabat güreşleri artık, Kırkpınar'ın rövanşıdır. Biz böyle görüyoruz. 43 başpehlivanımızla, aslı pehlivan-nesli pehlivan, aslı kahraman-nesli kahraman milletimizin bu gün bir kez daha gücünü temsil eden peygamber sporumuz güreşlerde hep beraber Boyabat'tayız. Bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza, yine organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Emniyet mensuplarımıza, sağlık personelimize, güreşçilerimize, sayın konuklarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 2020 güreşlerinde buluşmak dileğiyle" diye konuştu. 

Güreşleri: İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Piyade Binbaşı Cevdet Alper Batu, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Başak, Boyabat Kaymakam Vekili Abdülkadir Umut Kasman, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz ve çok sayıda vatandaş izledi. 

Editör: Vitrin Haber