U15 Futbol Takımı, şampiyonluğun kesinleşmesi sonrasında, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Akbaş, Sinop Sporcu ve Kamp Eğitim Merkezi Şube Müdür Vekili aynı zamanda Sinop Spor Kulüp Başkanı Ayhan Özhan’dan şampiyonluk kupasını aldılar. 

ZOR ŞARTLARDA ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE ETTİK
Sinop Spor U15 FK Antrenörü Şafak Bayrak; önemli bir şampiyonluk elde ettiklerini ifade ederek; lig başlamadan önce takım oyuncularını seçme ve oluşumlarını sağlama gibi bir durumun ve şansının olmadığını söyledi. Bayrak; “Takımımızda 6-7 futbolcumuz Sinoplu değildi. Diğer futbolcularımız da birbirleriyle ne idmana nede futbol müsabakasına çıkmamışlardı. Ligin başlamasına 25 gün kala lige başladık. Daha sonra önemli bir oyuncumuz sakatlandı. Bazı oyuncularımız da ara sıra sağlık problemi yaşadı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen kısa sürede; “Gelişim Ligi” Kategorisi diye adlandırılan Sinop Spor U15 futbol takım oyuncularını lige hazırlamak için büyük çaba sarf ettik. Daha sonra Stratejiyi planlayıp, saha içinde oynayacak futbolcuları belirleyip buna göre talimat verdik. Antrenman, maç öncesi ve devre aralarında oyuncularımızı motive ettik. Maç esnasında Saha kenarından oyunculara karışmamayı tercih ettik” dedi. 

FUTBOLCULARIMLA GURUR DUYUYORUM
Tüm olumsuzluklara rağmen verdikleri mücadelelerde, zorla şartlarda elde ettikleri başarıdan dolayı takım oyuncularını tebrik ettiğini belirten Sinop Spor U15 FK Antrenörü Şafak Bayrak, ayrıca oyun esnasında ve sonrasında gösterdikleri ahlaklı duruşları için de onlarla gurur duyduğunu söyledi. Bayrak; “Benim için iyi insan olmak, iyi futbolcu olmaktan daha önce gelir. Futbolcularımla bunun önemi üzerinde yoğunlaştık. Futbolcularıma, Allah inancını ve sevgisini, anne ve babaya olan sevgi ve saygıyı, keza birbirlerini sevmelerini iyi anlamalarını, okul derslerini ve antrenmanlarını aksatmamalarını, maç esnasında rakip oyunculara asla küfür etmemelerini, sataşmamalarını, hakemlere karşı saygısızlık ve hakemi aldatıcı hareketlerde bulunmamalarını, faul, penaltı hırsızlığı yapmamaları konusunda uyarılarda bulundum. Ne mutlu ki futbolcularıma efendi bir şekilde, adam gibi futbol oynayıp şampiyonluğu helaliyle hakkıyla elde ettiler. Zeki, Ahlaklı, Dürüst oldukları için, verilen görevi layıkıyla yaptıkları için, yeni oluşturduğum sistemi çabuk kavrayıp bu başarıyı elde ettikleri için bir kere daha oyuncularımı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Sinop Spor U15 Futbol Takımı Futbolcularım, İl dışında yapılacak olan Türkiye U15 Bölgesel futbol maçlarında, inanmaları halinde Sinop’u en iyi bir şekilde temsil edeceklerini, daha daha üst gruplara çıkacaklarını temenni ediyorum.
Ayrıca; Sinop Spor’a her alanda büyük destekler yaratmaya ve sağlamaya çalışan, ekibiyle Sinop Spor’un bir yerlere gelebilmesi için büyük fedakarlıklar emek sarf eden, takımı çalıştırmam hususunda bana inanan ve güvenen, Altyapı Sorumlusu Mustafa Urhan'a, Altyapı Koordinatörü Ziver Duran'a, Sinop Spor Kulüp Başkanımız Ayhan Özkan’a çok teşekkür ederim.  
 
Editör: Vitrin Haber