4 Aralık günü Fen-Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde bulunan spor salonunda yapılan açılış töreni ile başlayan turnuvanın final maçları kızlarda; Bartın Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi arasında oynanırken, maçın galibi Bartın Üniversitesi oldu. 3.’lüğü ise Bülent Ecevit Üniversitesi aldı.
Kalabalık bir seyirci kitlesinin coşkusuyla süren final maçlarında kıyasıya bir mücadele yaşandı.  Erkeklerde Ordu Üniversitesi 3.’lüğü alırken, Kastamonu Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında oynanan final maçından Kastamonu Üniversitesi şampiyonlukla ayrıldı. 
Tören sonunda, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Ünal Aydoğan, Voleybol Federasyonu Gözlemcisi Aslan Elibol, Voleybol İl Temsilcisi Gülseren Avşar ve Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanı Hümmet Duran kazananlara kupalarını takdim ettiler.  
Turnuva sonunda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, turnuvanın profesyonellik çerçevesinde kardeşçe tamamlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken tüm takımlara bundan sonraki süreç için başarılar diledi. Bircan konuşmasını, Şaban-i Veli Hazretlerine ait olan “Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle, her işiniz güle güle olsun.” sözleriyle tamamladı. 
Turnuvaya ev sahipliği yapan Sinop Üniversitesi kız takımı karşılaşmaları 5.’likle tamamlarken erkek voleybol takımı gruplardan çıkamadı. 


Editör: Vitrin Haber