Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 İli kapsayan bir araştırma yapıldı. "Faal lisanslı sporcu sayısı bakımından nüfusa oranladığında Sinop, Türkiye ikincisi olurken, 05- 35 yaş grubunda faal sporcu bakımdan ise Türkiye birincisi" oldu. 

Genel sıralamada Türkiye 2.si olan Sinop, 05-35 yaş grubunda faal sporcu bakımından Türkiye birinciliğini elde etti.

Yapılan araştırmada, lisanslı sporcu sayısının nüfusa oranlanmasında, Türkiye geneli ortalaması yüzde 2,96 olarak gerçekleşti. 55 il, genel ortalamanın üstüne çıkarken, 26 il ise altında kaldı. 

Türkiye geneli ortalamasının yüzde 2,96 olduğu araştırmada Ankara, İstanbul ve İzmir, belirlenen ortalamanın altında kalması dikkati çekti. 3 büyük şehir arasında İzmir, Ankara ve İstanbul'un önünde yer aldı. İzmir, yüzde 2,88 ile Aksaray ile 56. sırayı paylaştı. Ankara yüzde 2,76 ile 60., İstanbul ise yüzde 2,06 ile 75. sırada yer aldı.

203 bin 27 nüfusa sahip Sinop, Türkiye ortalamasında Sporcu sayısı ile ön plana çıkarken, 2012 yılı içerisinde ev sahipliği yaptığı bir çok Türkiye Şampiyonası ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Göreve geldiği günden itibaren Sinop Sporunu önemli noktalara getiren Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’i ve ekibinin başarıları takdir topladı.

Editör: Vitrin Haber