Sokak basketbolunun en iyilerini keşfetmeyi amaçlayan Red Bull King of the Rock turnuvasının Türkiye elemeleri tamamlandı ve sıra büyük finale geldi. 28 Haziran’da Sinop Tarihi Cezaevi’nde yapılacak finallerde, toplam 32 erkek, 8 kadın sporcu, teke tek basketbolda kozlarını paylaşacak. Red Bull King of the Rock Türkiye Finalleri’nde Türkiye’nin en iyisi seçilen sporcular, 27 ülkenin katılımıyla 6 Eylül’de Tayvan’ın Samasana Adası’nda düzenlenecek turnuvada dünyadan iddialı sokak basketbolcularıyla mücadele edecek.

Türkiye’de 2011’den beri her yıl düzenlenen sokak basketbolu turnuvası Red Bull King of The Rock’ın Türkiye elemeleri tamamlandı. Sokak basketbolunun en iyilerini keşfetmek üzere İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa’da yapılan şehir elemelerinin ardından, Red Bull King of the Rock’ta büyük final için 28 Haziran’a geri sayım başladı.

Red Bull King of the Rock elemelerine toplam 1146 sporcu internet üzerinden kayıt oldu. Kontenjan dâhilinde 582 katılımcı sahalarda mücadele etme şansı buldu. Dört şehir elemesinde zirveye çıkan toplam 32 erkek ve 8 kadın sporcu Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Sinop Tarihi Cezaevi’nde yapılacak finallerde yarışacak toplam 40 sporcu, Türkiye’nin en iyisi olmak için kıran kırana mücadele edecek. Şampiyonlar, 27 ülkenin katılımıyla 6 Eylül’de Tayvan’ın Samasana Adası’nda düzenlenecek turnuvada dünyadan iddialı sokak basketbolcularına kafa tutacak.

Turnuvanın ruhuna uygun final mekanı Tarihi Sinop Cezaevi oldu
Red Bull King of the Rock Türkiye finali için Tarihi Sinop Cezaevi seçildi. Anadolu’nun en kuzeyinde binlerce yıllık bir kalenin surları ardına gizlenmiş 120 yıllık Cezaevi, 1996 yılından beri Kültür Bakanlığı himayesinde tarihe tanıklık ediyor. 2000 yılında ziyarete açılan cezaevini müze, sanat galerisi ve konaklama tesisleriyle tam teşekküllü bir kültür kompleksi haline getirmek üzere çalışmalar sürüyor. 2010’dan beri dünya finalleri ABD’deki Alcatraz Adası Hapishanesi’nde yapılan, bu sene de Tayvan’daki Samasana Adası Hapishanesi’nde finalleri gerçekleştirilecek Red Bull King of the Rock’ın Türkiye elemelerinde, sporculara şimdiden final atmosferini yaşatabilmek için Tarihi Sinop Cezaevi seçildi. Cezaevinin bahçesine kurulan potalarda turnuva ruhuna uygun bir final heyecanı yaşanacak.

Finallerde Ege Çubukçu’dan Red Bull King of the Rock’a özel performans

Finallerde ayrıca ünlü rapçi Ege Çubukçu da özel bir performans sergileyecek. Red Bull King of the Rock için özel olarak bestelediği şarkısını ilk defa seslendirecek olan Ege Çubukçu, final heyecanına ortak olacak. Müsabakalar 19.00’da start alacak ve şampiyona 23.30’a kadar devam edecek. Finallerde, sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu maçları tek potalı olarak tamamlanacak. Sporcular 5 dakika boyunca gerçek basketbol kuralları ve puanlama sistemiyle mücadele edecek. 5 faul yapan sporcu elenecek. Her maçın sonunda kaybeden sahayı terk ederken, kazanan sahada kalıp yeni rakibiyle buluşacak. Kazandıkça uzayan oyun süresiyle finalistlerin bedensel dayanıklılığı sonuna kadar zorlanacak.
Türkiye şampiyonları, Red Bull King of the Rock ve Red Bull Queen of the Rock unvanını kazanmak için Tayvan’daki finallerde tüm dünyadan katılan 64 finaliste kafa tutacak.

Editör: Vitrin Haber