2012 Yılı Spor Toto Yıldızlar Karakucak Güreş Türkiye Şampiyonası 16 Eylül 2012 tarihinde Sinop Şehir Stadında yapılacak.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Şehir Stadında gerçekleştirilecek olan şampiyona hazırlıkları hakkında bilgi veren Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, "İlimizin doğal güzellikleri, misafirperverliği ve spor centilmenliği eşliğinde yapılacak olan Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası ile ilgili hazırlıklarımızı son aşamaya getirdik. Bu şampiyonanın ilimizde yapılması için emeği geçen başta Sinop Valimiz Sn. Dr. Ahmet Cengiz Beyefendi olmak üzere, AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sn. Mehmet Ersoy'a ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker'e teşekkür ederim. Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizler ilimizde güreş sporunun da yaygınlaşması için gerekli alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Bu anlamda özellikle minikler ve yıldızlar kategorisinde büyük bir atılım ile sporcu sayısını arttırdık. Özellikle altyapıya yönelik olarak yaptığımız bu çalışmalar ile geleceğin şampiyonlarını Sinop ilinden çıkacaktır" dedi.

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Sinop ilinin kısa süre sonra güreşte söz sahibi olacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Sinop'ta spor aktivitelerinin artması yeni neslin sporla tanışması ve aktif sporcu olmaları için bütün imkanları sunuyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, spora yönelmelerini sağlamalıyız. Bu çalışmalarımıza destek olarak Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve ekibinin başarılı çalışmalarından dolayı Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası’nın Sinop'ta olmasını sağladık. Bizlere destek veren Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'e, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'a ve Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'e teşekkür ederim. Amacımız önümüzdeki yıllarda Sinop'u güreşin alt yapı merkezi yapmaktır" dedi.

Editör: Vitrin Haber