Türkiye Optimist Şampiyonası yarışları başladı. 16 ilden 40 Kulüp ve 200 sporcunun katıldığı yarışların startını Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Optimist Şampiyonası yarışları dün, Belediye Başkanı Baki Ergül’ün verdiği startla başladı. Sinop’un ev sahipliği yaptığı yarışlarda 16 ilden 40 Kulüp ve 200 sporcu 7 gün boyunca şampiyonluk için mücadele edecek. Sinop’tan; Karadeniz Yelken İhtisas Kulübünden 6, Sinop Açık Deniz Yelken Kulübünden 1 sporcunun katıldığı yarışların ilk gününde denizi dolduran yelkenliler yarışları izlemeye gelenler tarafından ilgi odağı oldu. Sinop’taki yarışlar için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 7-15 yaş arası yelkenciler, şampiyona ile ilgili son hazırlıklarını tamamlarken, hakemlerin uyarıları ve kuralları açıklamasının ardından şampiyona start aldı. 21 Haziran Pazar günü sona erecek olan Optimist Türkiye Şampiyonası'nı Türkiye Yelken Federasyonu'ndan 20 hakem yönetiyor. Sinop'un 14 yıl aradan sonra ilk kez böylesine önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını belirten Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Cenker Sencer, Türkiye’de TYF tarafınca organize edilen Yelken yarışlarının en çok sporcusu olan ve en önemli sportif yelken yarışının Optimist Türkiye Şampiyonası olduğuna dikkat çekti. Sencer; “Sinop’un ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz Optimist Türkiye Şampiyonasına İl birincilikleri, Bölge birincilikleri ve Federasyon Kupası yarışlarında başarı gösteren 16 ilden 40 kulüp, 200 sporcu, 40-50 antrenör, 30-40 yönetici, 20 hakem, 5 federasyon görevlisi ve 80-100 kadar veli ile yaklaşık 400 kişiyi 7 gün boyunca Sinop’ta misafir edeceğiz. Burada ilk olarak 2001 yılında Optimist şampiyonası yapıldı.

 
Bugün startını verdiğimiz şampiyonayı eminim ki Sinop başarıyla atlatacak ve ilerleyen yıllarda daha fazla şampiyonalara Sinop ev sahipliği yapacaktır. Sporcu kardeşlerimiz için umarım en iyisi olur. Çok güzel bir havada çok güzel bir yarış yapıyoruz. Rüzgarımız çok müsait. 150 ile 200 sporcunun yarıştığı bir organizasyondan bahsediyoruz. Güzel bir yarış olacağını ümit ediyorum. Bu organizasyona katkısı olan başta Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesi olmak üzere bizlere destek sağlayan tüm kamu kurumlarına ve destek veren tüm esnaflarımıza, gönüllü kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Türkiye Optimist yarışlarının ilk gün startını veren Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’un böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Ergül; “Son günlerde Sinop olarak çok özel ve çok güzel etkinliklere arkadaşlarımızla birlikte imza atıyoruz. Tabi burada il dışından gelen sevgili başkanlar, sevgili dostlar var. Onlarda Sinop’ta ki bu etkinliklere büyük oranda katkı sağlıyorlar. Bugün Sinop’ta Türkiye Optimist Şampiyonası gerçekleştiriliyor. Birçok kulüpten çok sayıda sporcumuz bugün yarışacaklar. İnsanın bu manzarayı gördüğünde genç olup bunların içinde yer alası geliyor. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber