10 – 11 Kasım 2018 tarihleri arasında iki gün süren yarışmaların ilk gününde 17 takım, Akliman mevkisindeki ormanlık alanda oluşturulan 20 etaplık 15 kilometrelik parkuru en kısa sürede geçebilmek için mücadele verdi.

Yarışmanın ilk gününde Mehmet Vurulmuş- Mehmet Gözetleyen ikilisi birinci olurken, Salih Çarpışantürk-Hilal Köksal ikilisi de ikinci oldu. Erdoğan Kovancı-Gıuseppe Simone Agazzi ikilisi ise üçüncülüğü elde etti. 

Gerçekleştirilen 1’inci gün etabı sonunda Sinop Off-Road Kulübü Başkanı Bülent Cevdet Durdu gazetecilere yaptığı açıklamada, Sinop olarak çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyledi. 

Ekiplerin yarışmada dereceye girebilmek için mücadele ettiklerini vurgulayan Durdu, "Şampiyonaya Sinop halkı büyük ilgi gösteriyor. İnşallah bir aksilik olmadan organizasyonu tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Yarışmaların ikinci gününde 17 takım, Bostancılı mevkisinde oluşturulan parkurda dereceye girebilmek için mücadele etti. 

Çok sayıda vatandaşın izlediği yarışma sırasında bazı sporcular, farklı nedenlerden dolayı etabı tamamlayamadı. 

BÜLENT CEVDET DURDU VE AYDEMİR UZUN İKİLİSİ, TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Organizasyonun Sinop'ta gerçekleştirilen final etabı yarışları sonunda Adapazarı Belediyesi 54 Off-Road Kulübü adına yarışan Bülent Cevdet Durdu ve Aydemir Uzun ikilisi, Türkiye şampiyonu oldu.
Durdu ve Uzun ikilisi ile dereceye giren diğer sporculara madalya ve kupaları, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Sinop Off-Road Kulübü Başkanı olan Bülent Cevdet Durdu, burada yaptığı konuşmada, şampiyonaya katılan tüm sporculara teşekkür ederek, "Sinop halkına da iki günlük ev sahipliklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyonu başarıyla tamamladık. İlgi ve alakalarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber