Türkiye Tekvando Federasyonu'nun kuşak sınavı talimatları gereği Sinop Tekvando il temsilciliğinin gözetiminde 2020 Yılı 2. Dönem Tekvando Kuşak Sınavı gerçekleştirildi.  Boyabat taekwondo okulunda gerçekleştirilen sınavda Boyabat, Saraydüzü ve Durağan taekwondocularından 75 sporcu, bir üst kemere terfi için çaba gösterdi.  Terfi eden sporculara başarı belgeleri ve yeni kuşakları Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Usta, Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Asbaşkanı Mehmet Maviş, Saraydüzü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Rafet Ağan, Taekwondo Antrenörü Zeynep Koçoğlu ve Sınav Komisyon Başkanı Barış Tosun tarafından verildi.

Kuşak sınavlarının sporcuların alt yapı eğitimini tamamlama sürecinin bir parçası olduğunu söyleyen Sınav Komisyonu Başkanı Taekwondo Antrenörü ve Uluslararası Hakem Barış Tosun, sınavlarda ayrıca sporcuların gelişimlerinin de gözlemlendiğini ifade etti. Tosun; “Boyabat’ta gerçekleşen bu sınavımıza Saraydüzü, Boyabat ve Durağanlı taekwondocular katıldı. Sporcuların sınav heyecanını yaşayarak, ileride daha önemli sınavlara manen hazırlamak, belli bir kemer seviyesine terfi den sporcuları yarışma ve müsabakalara hazırlamak ve müsabık seviyesine ulaşmak için geçireceği evreleri tamamlaması gerekmektedir. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz kuşak sınavımızda beyaz kemerden siyah kemere gelene kadar sporcunun altyapı eğitimini tamamlamak amacıyla her 4 ayda bir gerçekleştirilen kuşak sınavı ile bir üst seviyeye terfi etmek için çalışma yaparak sporcularımızı gelişimlerini gözlemliyoruz.  Sınava giren tüm sporcularımızı tebrik ederim, akademik ve spor hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

BOYABAT TAEKWONDO OKULUMUZ BAŞARININ MERKEZİ OLACAK
3 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerine devam eden Boyabat taekwondo okulunun bu yıl 8 milli sporcu çıkardığını belirten Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Usta, Boyabat Taekwondo okulunun başarının merkezi olacağını söyledi. Usta; “3 yılı aşkındır devam eden taekwondo okulumuzun faaliyetlerine aralıksız devam etmekteyiz. Projemiz model olarak Saraydüzü ilçemizde de başladı. Sinop sporuna ve geçlerimize hizmet etme adına çıktığımız yolda bu yıl Türk Milli Takımımıza İlçemizden 8 Milli Sporcu gönderdik. 1 Haziran normalleşme süreci ile birlikte maske, mesafe ve hijyen hassasiyetlerine dikkat ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bu süreçten en kısa sürede kurtulup hedeflediğimiz başarılara ulaşmak istiyoruz. İnanıyorum ki Boyabat Taekwondo Okulumuz, başarının merkezi olacaktır. Bugün burada sınavda başarı gösteren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bünyesinde Boyabat’ta taekwodo çalışmaları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Boyabat Taekwondo Okulunda Antrenörümüz Barış Tosun nezaretinde 7-15 yaş tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak devam etmekte olup, tüm vatandaşlarımızı bu güzel ve erdemli spora katılımlarını bekleriz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber