Gece görüntüsü ile göz kamaştıran Sinop Üniversitesi (SNÜ) Spor Kompleksi, Sinop’ta profesyonel aydınlatma sistemine sahip ilk ve tek spor tesisi olma özelliği taşıyor.

Spor faaliyetlerinin hem gündüz hem de gece saatlerinde kesintisiz bir şekilde yapılmasına olanak sağlayan yeni aydınlatma sistemi, Spor Kompleksi gösteri, şenlik ve konserler gibi gece etkinliklerinin yapıldığı çok fonksiyonlu bir yaşam merkezine dönüştürecek.
Aydınlatma direklerinin aktif hale geldiği Spor Kompleksini ziyaret eden SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyerek firma yetkilisinden bilgiler aldı.

Rektör Dalgın’a ziyareti esnasında; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelleri eşlik etti.

Rektör Dalgın; “Spor Kompleksimiz, Sinop’ta profesyonel aydınlatma sisteminin kullanıldığı ilk tesis olma özelliğiyle, birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip. Bu yönüyle hem öğrencilerimize hem de şehrimizdeki spor turizmine önemli katkılar sağlayacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Kompleksin futbol, basketbol, voleybol, tenis, atletizm gibi birçok branşta tam donanıma sahip olduğunu belirten Dalgın, “Gelecekte, olimpiyatlarda ülkemizin bayrağını dalgalandıracak sporcuların burada yetişeceğine inanıyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber