Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu(TSSF) 2014 Yılı planlı faaliyetlerinden olan "Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Eleme Grubu Müsabakaları" (MARMARA-KARADENİZ-DOĞU ANADOLU) 07 Haziran 2014 tarihinde Sinop İlimizde Adabaşı mevkisinde 12 Spor kulübü ve 50 Sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ev sahipliğinde Sinop Adabaşı mevkisinde  6 saat süren müsabakaların sonunda 12 spor kulübü ve 50 sporcunun arasından yarışmaların sonucunda yapılan puanlamaya göre;

Bireysel sıralamada birinci Bursa Alternatif Spor Kulübü Hakan Gencer, ikinci Bursa Alternatif Spor Kulübü Ferit Çalıkuşu, üçüncü ise Ankara Akademisi Spor Kulübü Ahmet Volkan Demircioğlu oldu.

Takım sıralamasında ise birinci Bursa Alternatif Spor Kulübü, ikinci Ankara Polis Akademisi Spor Kulübü,üçüncü Edremit Alternatif Spor Kulübü oldu.

Sinop İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan kupa törenine Sinop Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Belediye BaşkanıBaki Ergül, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Liman Başkanı Kazım Alpay, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Çobanoğlu ve sporcular katıldı.

Törende, yarışmada dereceye giren takımlara protokol üyelerince madalya ve kupaları takdim edildi. Dereceye giren sporcular, 7-11 Temmuz tarihlerinde Balıkesir'de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası finallerinde mücadele edecek.

Editör: Vitrin Haber