Sinop Diyojen Rotary Kulübü ile Türkiye Satranç Federasyonu  Sinop İl temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği, Sinop Bahar Kupası Satranç Turnuvası Sinop Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

Turnuvaya, 35’i Sinop dışından olmak üzere toplam 102 sporcu katıldı.  
Turnuva 10 yaş ve altı, 11-14 yaş ve açık kategori olmak üzere 3 kategoride yapıldı. 
Her kategoride ilk üçe giren sporculara madalyaları Sinop Diyojen Rotary Kulübü tarafından verildi. Ayrıca turnuvaya katılan en kıdemli sporcuya da sembolik bir ödül olarak, Sinop’un sembolü olan Ahşap Tekne Modeli verildi.
Sinop Diyojen Rotary Kulüp Başkanı Hatice Latife Tahaoğlu yaptığı açıklamada: “Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bu turnuvada amacımız Sinop’ta özellikle gençlerde farkındalık yaratmak, farklı illerden, farklı derecelerdeki sporcuları karşı karşıya getirmek ve onların turnuva tecrübelerini artırmak; Bunu yaparken de sporun birleştirici, kaynaştırıcı gücünü kullanarak yeni dostluklar oluşmasına katkı sağlamaktı.

Diğer yandan, bu turnuvada da gördüğümüz gibi, fiziksel engelli bireylerimizin kendilerini ifade edebilecekleri ortamı oluşturmak ve bireysel gelişimlerine katkıda bulunmak ikincil amacımızdı. Bunun için bu dönem başlattığımız fiziksel engelliler için satranç eğitimi projemizin önemini kendi gözlerimizle bir kez daha gördük. Açık kategoride yarışan fiziksel engelli bir yarışmacımız 2. olarak bizim, eğitim projemizi devam ettirmemiz için bizi bir kez daha motive etti.
Sinop dışından katılan sporcular ve aileleri turnuvadan çok memnun kaldıklarını, Sinop'u çok beğendiklerini, seneye de Sinop'a gelmek ve yarışmak istediklerini belirtti. Biz de her yıl bu turnuvayı daha geliştirerek "ROTASATRANC BAHAR KUPASI" olarak devam ettirme kararındayız. 
Bu turnuvanın düzenlenmesinde Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Kadir Civlez’in büyük çabası oldu. Kendisine kulübümüz adına teşekkür ediyoruz. Sonraki çalışmalarımızda da bize katkı vereceğinden eminiz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber