Sinop Belediyesi ve TEMA Vakfı Sinop İl Temsilciliği işbirliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Atatur bisiklet etkinliği yapmak üzere bir araya gelen bisikletçiler İskele meydanından başladıkları turlarını, Tersane, Tuzcular Caddesi, Kaleyazısı Camii, Sakarya Caddesi, Adliye binası önünden Uğur Mumcu Meydanı istikametinde tamamladı. 

CUMHURİYET, TÜRK MİLLETİNE BIRAKILMIŞ EN BÜYÜK MİRASTIR
Düzenlenen Atatur Bisiklet etkinliği hakkında bilgi veren TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl; 'Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.

TEMA VAKFI OLARAK DOĞAYI KORUMAYI AMAÇ EDİNDİK
Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir diyerek Ulusumuzun Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline geldiğini dile getiren Göl sözlerine şöyle devam etti; “Bu özel günde TEMA Vakfı Sinop İl Temsilciliği olarak doğanın korunmasının savunuculuğunu yapmayı amaç edindik. Geçmişten günümüze kadar her geçen gün daha fazla önem kazanan fosil yakıt türlerinin aşırı kullanıldığında çevreye birtakım zararlar veriyor. Aynı zamanda asit yağmuru oluşumuna neden olmak, havanın karbondioksit oranını artırmak, iklim değişikliği yaratmak fosil yakıtların yol açtığı başlıca çevresel zararlar arasındadır. Küresel ısınmanın nedenleri arasında da yine fosil yakıtlar ve zararları görülüyor. TEMA gönüllüleri bugün fosil yakıtların zararlı etkilerini bir kenara bırakarak farkındalık kazandırmak amacıyla kısa mesafede Atatur bisiklet etkinliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlama programına dahil eden ve destekleyen Sinop Belediyesine teşekkür eder ve bundan sonraki etkinliklerde bu tarz faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz”.
Editör: Vitrin Haber