Sinopspor Kulübü Olağan Genel Kurulu Sinopspor Kafede büyük bir katılımla yapıldı. Genel Kurula: CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Defterdarı Naci Günaydın, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Sinop eski Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile Sinopspor Kulübü üyeleri katıldı.   

SİNOPSPOR BİR ŞİRKET GİBİ KURUMSAL BİR YAPIYA KAVUŞMALI
Barış Ayhan, Sinopspor'un güzel bir planlama yaparak gelir getirici işletme ve tesislerle akar elde etmesi gerektiğini söyledi.

Barış Ayhan: "Futbol adına burada duayenlerimiz, ustalarımız var. Benim burada futbol ile ilgili konuşmam olmaz ama finansman noktasında konuşmak istiyorum. Planlarımızı kısa, orta ve uzun vadeli şekliyle yapmamız lazım.  Bence burayı bir şirket gibi kurumsal bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Onun için de şu anda burada olmayan, ama mutlaka olması gereken birileri daha var. Bu hem siyaset, hem de iş dünyası için geçerli. Bu arkadaşları bir araya toplamalıyız. Şu anda görünen manzara: sanki bu kulüp başımıza belaymış da, biz bu belayı Ayhan Özhan'ın sırtına atmışız, o da boş yere uğraşıp duruyor. Maalesef öyle görünüyor. Onun için hep beraber Sinopspor'un ucundan tutup kaldırmamız gerekiyor" dedi. 

SİNOPSOR İÇİN BİR KOMİSYON KURULMALI
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'de yaptığı konuşmada 1970 yılında kurulan Sinopsor'a bu zamana kadar emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Barış Karadeniz: "Bizim çocukluğumuz Sinopspor ile geçti. Çocukluğumuzda ne işimiz olursa olsun, pazar günleri mutlaka maça giderdik. Biz Sinoppor ile büyüdük ve yüreğimizde Sinopspor'un yeri ve sevgisi farklıdır. Onun için Sinospor'u eski günlerine getirmek sadece yönetimin değil hepimizin boynunun borcudur. Bunu başarmak için ilk başta birlik olması lazım. Kulüpçülük bir anonim şirket gibi olması gerekiyor. Öncelikle kurumsal bir kimliğin olması şart. Bunun için biraz özveri lazım. Bir komisyon oluşturup, bu komisyonla Sinopsor'u nasıl başarıya ulaştırırız? Bunu konuşmamız lazım. Alt yapı çok önemli. Alt yapıdan gelen çocuklar var. Tersanespor ve Sinopspor'un alt yapısında çok değerli sporcular yetişiyor. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Onun için alt yapıyla birlikte üst yapıyı çok iyi organize etmemiz lazım" diye konuştu. 

DEMOKRASİ OLSUN, BUNUNDA BİR BEDELİ OLSUN
Genel kurulda söz alan Sinop eski Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'de, kulübe tüm Sinop sevdalılarının üye olup katkı sunmasının sağlanması gerektiğini dile getirdi. 

Zeki Yılmazer: "Öncelikle Sinopspor'a hizmet edenlere teşekkür ediyorum. Demokrasiden bahsediyoruz. Demokrasinin başlangıç noktası buralar. Çoğunluğun söylediği olsun, azınlık da mağdur edilmesin diyorum. Hepimiz Sinopspor ile ilgili cuntalar oluşturuyoruz. Yok Şehir Kulübü cuntası, yok bilmem nerenin cuntası, sol, sağ. Sinopsporla sağın solun ne alakası var. Spor ile bir tane gencimizi kötü alışkanlıklarından kurtarabilirsek, bir gencimizi sağlıklı yetiştirebilirsek ne mutlu. Ben diyorum ki: Sinopspor'u konuşabilecek, Sinopsporluyum diyebilecek herkesin kulübe üye olup, her ay bu üyelerin kulübe aidat olarak katkı sunması lazım. Demokrasiyi uygulayalım, demokraside söz sahibi olabilmek için de bir bedeli olsun" dedi. 

ÜYE AİDATLARI 20 TL OLDU
Yapılan konuşmalar ardından denetim, gelir-gider ve faaliyet raporları okunarak oylandı. Genel kurulda ayrıca üye aidatları taban fiyatının 20 TL olması oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra gündem gereği seçimlere gidildi. Seçimlere tek liste olarak giren ve 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten Ayhan Özhan üçüncü kez güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi. 

SİNOPPOR'U HEDEFE TAŞIYACAĞIZ
Genel kurul sonrası tüm katılımcılara teşekkür eden Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, "Sinopspor Genel Kurulumuzun Sinop'umuza, Sinop'ta ve Sinop dışında yaşan tüm Sinoplulara hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah yeni yönetim kurulu olarak Sinopspor'umuzu önümüzdeki günlerde güzel hedeflere ulaştıracağımızdan herkes emin olsun. Allah utandırmasın ve güzel işler yapmayı bizlere nasip etsin" ifadelerini kulandı. 

İŞTE YENİ YÖNETİM
Bu arada Ayhan Özhan başkanlığında oluşan yeni yönetim ise şöyle: Ender Liman, Mustafa Hakan Tanyeri, Akın Kaya, Şükrü İstanbullu, Bülent Eroğlu, Musa Bozkurt, Mustafa Korkmaz, Şerafettin Özcan, Selçuk Mete, Orkun Özcan, Mete Çağdaş. Denetleme Kurulu: Abidin Günöz, Sertaç Konukçu, Yusuf Yılmazer. Disiplin Kurulu: Önder Serdar Öztürk, Ahmet Kavazak, Engin Yılmazer. 
ASKF Üst Kurul: Mustafa Urhan, Mustafa Korkmaz, Bülent Eroğlu.

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak