Sinop Şehit Bülent Yalçın Spor Lisesi öğrencisi Hüseyin İbrahim Öztürk, yeni bir başarıya daha imza atarak 20 Şubat 2019 tarihinde Denizli'de yapılan Türkiye Kros Ligi Finalinde gösterdiği başarıyla yeniden Milli Takıma seçilme başarısını gösterdi. Genç sporcu Türkiye Atletizm Federasyonunun organize ettiği yurt dışı Milli Takım hazırlık kampına katıldı. Dünyanın önde gelen atletizm sporcularının yetiştiği Kenya'da 1 Nisan tarihinde başlayan ve 30 Nisan tarihinde sona erecek olan 'yüksek irtifa hazırlık kampında sporcuların performanslarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor.

Kenya’da olimpiyatlara hazırlık amacıyla düzenlenen kampın olimpiyatlara katılacak milli takım sporcularının belirlenmesinde önemli olduğu öğrenildi.
Sinop'ta atletizm dalında tarih yazmaya devam eden ve Sinoplu ilk Türkiye şampiyonu koşucusu olan Hüseyin İbrahim Öztürk'ün ülke genelinde pek çok başarısı bulunuyor. Genç sporcuyu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Kubilay Yıldırım çalıştırıyor. Sporcunun bundan sonraki hedefi ise uluslararası yarışmalarda Sinop'u ve ülkemizi en işi şekilde temsil etmek ve olimpiyatlara katılmak.

Şehit Bülent Yalçın Spor Lisesi Müdürü Bahattin Erdem “İbrahim, azim ve kararlı çalışmaları doğrultusunda birçok başarı kazanmış bir öğrencimiz. Bu azmi ve çalışmaları doğrultusunda hayali ve hedefi olan ay yıldızlı forma ile de bizleri gururlandıracağına inancım tamdır” dedi. 

Editör: Vitrin Haber