2009-10 sezonunun devre arasında geldiği Beşiktaş'tan, 'yetersiz' bulunduğu için ayrılmak zorunda kalan kaleci Ramazan Özcan, Almanya 1. Ligi'nde sezonun en başarılı isimleri arasına girdi. Lige yeni yükselen Ingolstadt takımında forma giyen 31 yaşındaki Ramazan, bu sezon oynadığı 5 lig maçında sadece 1 gol yedi.

Ramazan Özcan, Sinoplu bir işçi ailesinin çocuğu olarak 1984 yılında Avusturya'nın Homens kentinde dünyaya geldi.

2006-2007 sezonunda Avusturya'nın ünlü Red Bull Salzburg takımının kalesini korumaya başladı. Bu kulüple lig şampiyonluğu yaşadı. Ancak yeteri kadar şans bulamayınca iki sezon sonra Almanya 2. Ligi takımlarından Hoffenheim'a kiralandı.

Ramazan'ın kaderi burada değişti. Üçüncü kaleci olarak alınan Ramazan, sezonun ikinci yarısında 17 karşılaşmada kaleyi korurken, sadece 13 gol yedi. Takımı da ligi ikinci bitirerek 1. Lig'e yükseldi. Ramazan da Hoffenheim ile sözleşme imzaladı. Ancak Bundesliga'da aynı başarıyı gösteremedi. Yolu İstanbul'a düştü.
RÜŞTÜ, HAKAN VE KORCAN'IN ARKASINDA KALDI
Beşiktaş, 2010 yılında, devre arasında, kalecileri Rüştü Reçber ile Hakan Arıkan'ın sakatlanması ve üçüncü kaleci Korcan Çelikay da yeterli görülmeyince, Hoffenheim'da oynamadığı için sıkıntılar yaşayan Ramazan'ı sezon sonuna kadar kiraladı. Ancak Ramazan burada da bekleneni veremedi. Lig maçları oynayamadan Almanya'ya geri döndü.

BEŞİKTAŞ'TAN INGOLSTADT'A GİTTİ
2. Lig takımlarından Ingolstadt'ın kalesine geçti. Almanya 1. Ligi ve Türkiye Süper Ligi'nde aradığı başarıyı bulamayan ve tam bir hayal kırıklığı yaşayan Ramazan, 2011'de geldiği İngolstadt'da ise kendisini adeta yeniden buldu. Geçen sezon Ingolstadt'ın 1. Lig'e yükselmesinde büyük payı olan futbolcuların başında geldi.

HERKESİ YANILTTI, KALEYİ KAPTIRMADI 
1. Lig'de ikinci kaleci olarak düşünülen Ramazan, herkesi yanılttı. Kaleyi yine kimseye kaptırmadı. İyi bir hazırlık kampı geçirdi. Geride kalan 6 maçın 5'inde kalede o vardı. Sakatlandığı için bir maçta oynayamadı.

ONUN OYNAMADIĞI MAÇTA 4 GOL YEDİLER
İkinci hafta Dortmund ile yapılan maçta Ramazan olmadan sahaya çıkan Ingolstdat rakibinden tam dört gol yedi.

Ramazan'ın oynadığı 5 maçın 3'ünü galibiyetle bitiren Ingolstadt, bir karşılaşmada da berabere kaldı.

Ingolstadt, Augsburg, Werder Bremen ve Mainz'ı aynı skorla 1-0 yendi. Ligin şampiyonluk adayları arasında gösterilen Wolfsburg ile 0-0 berabere kaldı, son maçta ise Hamburg'a 1-0 yenildi.

Ramazan bu 5 karşılaşmada kalesinde adeta devleşirken, İngolstadt da tam 10 puan topladı.
Editör: Vitrin Haber