Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası düzenlendi. 

31 Ağustos-01 Eylül 2019 tarihleri arasında Sakarya Sapanca’da düzenlenen Deniz Küreği Türkiye Şampiyonasına Sinoplu kızlar damga vurdu. 

Ülke genelinden 17 Kulüpten 257 erkek, 156 kadın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada Sinop Gençlik Spor Kulübü Kız Kürek Takımı, Deniz Küreği U19 Kızlarda takım halinde Türkiye Şampiyonu, kadınlar kategorisinde ise takım halinde Türkiye 2.’si oldular.
Zorlu rakiplerini geride bırakan Sinoplu kızlarımız ayrıca U19 1X Türkiye şampiyonu, U19 2X Türkiye şampiyonu, U19 4X+ Türkiye şampiyonu, Kadınlar 2X Türkiye şampiyonu, Kadınlar 4X+ Türkiye 2.’si olarak başarısını bir kez daha tescilledi. 
Yarışlarda ayrıca U19 Erkekler 1X yarışında 2005 doğumlu sporcumuz Türkiye 3.’sü oldu.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Sinoplu sporcuların büyük bir başarı gösterdiklerini belirten Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, tüm sporcuları ve antrenörlerini tebrik etti. Üçüncüoğlu; “Amacımız Sinop’u ve Sinoplu gençleri tanıtmak, yapabileceklerimizi herkesin görmesini sağlamak. Geçen sene takım halinde her iki kategoride şampiyon olan takımımız, genç kadrosu ile bu sene de muhteşem bir performans sergileyerek büyük başarılar elde ettiler. 
Sporcularımızı, ailelerini ve antrenörümüz Erol Öz’ü tebrik ediyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber