Sinop Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan ve Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün paydaş kurum olarak destek verdiği Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi "Seyir Defteri" kapsamında Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yelken ve kürek sporlarını yapan 13 genç, Portekizli gençlere yelken ve kürek sporunu öğretmek amacıyla 1 aylığına Portekiz'in Barcelos şehrine gidecek.

Gençlerin gideceği ev sahibi kuruluş Mobility Friends'in temsilcisi Joaquin Saavedra Rojas gençlerle tanışmak ve ön hazırlık çalışmaları yapmak üzere Sinop'a geldi.

Joaquin Saavedra Rojas, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yaptığı ziyarette Proje hakkında bilgiler verdi ve sunum yaparak görevleri hakkında gençleri bilgilendirdi.

Proje kapsamında gençler, Atlas Okyanusunda kendi branşlarında spor yapacak, Portekizli gençlere yelken ve kürek sporunu öğretecek ve dostluk müsabakalarına katılacaklar. 

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş Projenin verimli olması temennisinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber