Türkiye Kürek Federasyonu tarafından 2019 yılı Türkiye Salon Kürek (Ergometre) Şampiyonası düzenlendi. İstanbul Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen şampiyonaya ülke genelinden 18 kulüpten toplam 490 sporcu katıldı. Son yılların rekor katılımı olarak kayıtlara geçen şampiyonada Sinop Gençlik Spor Kulübü Kız Kürek takımı, U19 1.’lik kupası ve kadınlar kupasının sahibi oldu.

BAŞARIMIZIN TESADÜF OLMADIĞINI BİRKEZ DAHA GÖSTERDİK
Şampiyona ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sinop Gençlik Spor Kulübü Kürek Takımı Antrenörü Erol Öz, katıldıkları her yarışta büyük başarılar elde eden kürek sporcularının bu şampiyonada da aynı başarıyı göstererek, önemli dereceler elde ettiklerini ifade etti.

Öz; “Türkiye Kürek Federasyonu faaliyet programında yer alan ve yılın son yarışı olan Türkiye Salon Kürek (Ergometre) Şampiyonasında Sinoplu kızlarımız yine harikalar yarattı. Hedefimiz geçen senede olduğu gibi başarılarımızın tesadüf olmadığını göstermekti ve başardık.

Biz çalışmalarımızı yaz, kış sürdürüyor ve sporcularımıza eğitimlerine destek olacak puanlar kazandırıp daha iyi okullarda okutmak istiyoruz. Üç sporcumuz BESYO Öğretmenlik Bölümünü, Beş Sporcumuzda BESYO Antrenörlük Bölümünü kazanmışlardır.

Takımımızın aldığı bazı dereceleri hatırlayacak olursak; 2018 yılı Akdeniz Kupası u19 kızlar 1.lik Kupası, 2018 yılı Akdeniz Kupası Kadınlar 2.lik Kupası, 2018 yılı Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası U19 kızlar 1.lik Kupası, 2018 yılı Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası Kadınlar 1.lik Kupası, 2018 yılı Türkiye Salon Kürek(Ergometre) Şampiyonası U19 1.lik Kupası, 2019 yılı Akdeniz Kupası U19 Kızlar 1.lik Kupası, 2019 yılı Ulusal Egemenlik Kadınlar 2.lik Kupası, 2019 yılı Bahar Kupası U19 Kızlar 1.lik Kupası, 2019 yılı Bahar Kupası Kadınlar 2.lik Kupası, 2019 yılı Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası U19 Kızlar 1.lik Kupası, 2019 yılı Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası Kadınlar 2.lik Kupası, 2019 yılı Türkiye Salon Kürek(Ergometre) Şampiyonası U19 Kızlar 1.lik Kupası, 2019 yılı Türkiye Salon Kürek(Ergometre) Şampiyonası Kadınlar Kupası.

En büyük hedefimiz ilimizi en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmaktır. Yarışmalardaki başarılarımızın yanı sıra sporcularımızın mütevazi tavırları takdir toplamaktadır. Fedakar sporcularımızı ve ailelerini tebrik ederiz” dedi.

SPORCULARIMIZ SİNOP’U EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR
Elde edilen başarıdan dolayı sporcularını tebrik eden Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, bu başarı grafiğinin artarak devam edeceğini söyledi. Üçüncüoğlu; “Sporcularımız Sinop’un ismini en güzel şekilde hafızalara kaydediyorlar. Hedefimiz iyi ve başarılı sporcular yetiştirmek. Sinop Gençlik Spor Kulübü olarak bu sene de geçen senelerde olduğu gibi girdiğimiz yarışlarda elde edilen başarılarla bizi gururlandıran sporcularımızı ve antrenörümüzü kutluyorum.

Yarışlara katılmamızda bizlere destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş’a, Şube Müdürlerimize ve Antrenörümüz Erol Öz’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Editör: Vitrin Haber