56 ilden bin 700 karatecinin katılımı İzmir’de yapılan Yıldızlar Karate Şampiyonasına katılan Sinoplu karateciler, büyük bir başarıya imza atarak 1 Altın 4 gümüş madalya ile Sinop’a döndüler.  Karate federasyonu faaliyet programında yer alan Yıldızlar Türkiye Karate şampiyonası  28 Şubat – 03 Mart 2013 tarihleri arasında İzmir ilinde yapıldı. Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karete Antrenörü, Erdal Özcan yönetiminde müsabakalara hazırlanan ve tatamiye çıkan Sinoplu karateciler büyük bir başarıya imza atmanın gururu ile Sinop’a döndü.

Kata ve Kumite Müsabakaları’nda müthiş  müsabakalara imza atan Sinoplu karatecilerden ; Betül Solak Türkiye 1.cisi, Furkan Kaya Türkiye 3.cüsü, Furkan Çetin Türkiye 3.cüsü, Simge Yücel Türkiye 3.cüsü, Bilge Solak-Melise Nur Uzel-Simge Yücel  Türkiye 3.cüsü  olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Ayrıca yapılan Şampiyonada Altın Madalya kazanan sporcu Betül Solak 29-31 Mart 2013 tarihleri arasında Sırbistan’da yapılacak olan Balkan Karate Şampiyonasında Ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Şampiyona sonrasında açıklama yapan Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karete Antrenörü Erdal Özcan “Sporcularımızdan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Vali Dr. Ahmet Cengiz Beyefendiye ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'e teşekkür ediyorum. Bizlere güvenenleri mahcup etmedik inşallah daha güzel başarılarla ilimizin ismini başta ülkemiz olmak üzere Avrupa ve Dünyada duyurmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Editör: Vitrin Haber