Türkiye şampiyonalarında birçok derecesi olan ve atletizm koşu branşında Sinoplu ilk Türkiye şampiyonu olan genç sporcunun başarılarla dolu 3,5 yıllık spor hayatı, 7-8 yıllık sporcuların başarısına bedel görülüyor. Toplamda yaklaşık 80 yarış koşan Hüseyin İbrahim Öztürk, sadece 2017 yılında 24 yarış koştu. 

Toplamda 50 yarışmadan madalyayla dönen genç sporcu Öztürk'ün, takım olarak da okul takımıyla 6 il birinciliği, kulüp takımıyla da 2 kez Karadeniz 3.'lüğü ve 2 kez de 1.'liği bulunuyor.   

Genç sporcu Hüseyin İbrahim Öztürk ayrıca, 2016 yılı Mart ayında da Adana'da yapılan 'modern pentatlon' okul biatlonu Türkiye şampiyonasında 1600 metre koşu branşında Türkiye 3.sü olmuştu.  

Hedefinin uluslararası alanda başarılar kazanmak olduğunu belirten Öztürk, ülkemizi en iyi temsil etmek istediğini söyledi. Şu an itibariyle sakatlığı bulunan ve tedavi süreci devam eden genç sporcu; "Düzeldiğimde inşallah tekrardan ilimizi en iyi şekilde temsil edecek ve yeniden milli takıma seçilip uluslararası arenada başarılar yakalamaya çalışacağım" dedi. 
Editör: Vitrin Haber