Geçtiğimiz günlerde Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanlığına seçilen Ersan Ercan, hedeflerinin Bilardo Süper 1. Ligi'ni başlatmak olduğunu belirterek, ligin 2016 yılında başlatılmasının planlandığını söyledi. 

Ersan Ercan bilardonun, Türkiye'de en çok oynanan ilk 5 spor dalından biri olduğunu belirterek, kahvehane sporu olarak tasavvur edilen bilardo sporunda bu düşünceyi değiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.  Türkiye'nin bilardo sporunda dünyada söz sahibi bir üle olduğunu belirten Ercan, "Dünyada bir numara olarak Kore yer alıyor. Türkiye olarak biz Kore'den sonra geliyoruz. Kore'de bilardo milli spor haline gelmiş durumda. Kore modelini inceleyeceğiz" dedi. 

Türkiye'de ilk kez profesyonel bilardo ligini kuracaklarını söyleyen Ercan; "Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerin de yer alacağı Bilardo Süper 1. Ligi'ni kurmayı hedefliyoruz. Bu lig; en az 8 takımdan oluşacak ve lig hem reklam hem de sponsorluk anlamında federasyona maddi yönden büyük katkı sağlayacak. Bunu 2016 yılında başlatmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. 

Bölge şampiyonaları da düzenleyeceklerini belirten Ercan, Türkiye'yi bu konuda 7 bölgeye ayıracaklarını, her bölgede bir genel koordinatör olacağını sözlerine ekledi.  

Editör: Vitrin Haber