Aslen Sinop Ayancıklı olan Rasim Üstün 1980 yılında Almanya’ya gitti. Tam bir Trabzonspor fanatiği olan Üstün, Almanya´da 1988 yılında doğan çocuğuna o dönemde Trabzonspor´un en başarılı oyuncusu İskender’in ismini vererek Trabzonspor´a olan hayranlığını gösterdi. Kardeşlerden 21 yaşındaki Muhammet Salim üstün nişanlandığı Ardahanlı Binnur ismindeki bayana ilk tanışmalarında Trabzonspor forması hediye ederek kendisini Bordo-Mavi renklerle tanıştırdı. Binnur bundan böyle Trabzonsporlu olduğunu ilan etti.

Oğulları 1988 doğumlu İskender Üstün ile 1996 doğumlu Muhammet Salim Üstün babalarından kendilerine aşılanan Bordo mavi aşklarını yaşamak için Trabzonspor-Gençlerbirliği maçını seyretmek için Almanya´dan hiç görmedikleri Trabzon´a geldiler. İlin her yerini gezen kardeşler Trabzonspor renklerinin bulunduğu her yerde fotoğraf çektirerek Trabzon´a gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Maç öncesi Uzungöl´ü ziyaret eden fanatik kardeşler en büyük istekleri Trabzonspor´un 50. kuruluş yıl dönümünde şampiyon olması.

İSKENDER İSMİNİ TAŞIMANIN GURURUNU YAŞIYORUM 

1979-1990 yılları arasında Trabzonspor´da forma giyen efsane oyuncu İskender´in ismini taşımanın onurunu yaşadığını ifade eden İskender Üstün,” bizim Trabzonspor´a olan tutkumuz babamızdan bize aktarılarak ilerledi.  5-6 yaşlarına geldiğimizde Almanya´da Bordo-Mavi formalarıyla tanıştık. Trabzonspor´un yıllar önceki maçlarını Annemin Radyoyu açarak dinlerdik. 29 yaşına geldim içimde hep Trabzon´a gelip Trabzonspor´u seyretme hayallerim vardı. Allaha şükürler olsun oda gerçekleşti şu anda Trabzon´dayız.  Önümüzdeki Trabzonspor-Gençlerbirliği maçına giderek yeni statta maçı seyrederek hayallerimizi gerçekleştirmiş olacağız. En büyük isteğimiz Trabzonspor´un 50. kuruluş yılında şampiyon olmasıdır. Temennimiz babamız döneminde yaşadığımız şampiyonlukları bizimde yaşamamız. Trabzon ilini hiç görmeden Sinoplu bir ailenin çocukları olarak Bordo Mavi duyguları yaşıyoruz. Yıllardır babamızdan bize aşılanan Trabzonspor sevdamızı öldükten sonra çocuklarımıza bırakacağımız tek mirasımızdır. Bu renkler için canımızı feda ederiz,” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber