Yaklaşık 50 yıl geçmişi oyan Sinop Dokuzoğlu Satadı, yarım asır sonra sil baştan yeniden yapılacak. Yeni stadyum bölgenin en modern stadyumlarından biri olacak. Karadeniz bölgesinin gözdesi olacak olan yeni Sinop Stadı, büyük karşılaşmalar ve programlara da ev sahipliği yapabilecek. Ayrıca stadyumda gece maç ve organizasyonlar da gerçekleştirilebilecek.

Konuyla ilgili Vitrinhaber'e konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, "Sinopumuza muhteşem bir stad kazandırıyoruz. Yaklaşık 10 000 seyirci kapasiteli Stadımızın projesi onaylandı. Önümüzdeki günlerde yapım ihalesi gerçekleştirilecek" dedi.

DİĞER BÜYÜK STADLARLA AYNI STANDARTTA OLACAK
Maviş, yaklaşık 10 bin seyirci kapasiteli planlanan stad müştemilatı içinde iki adet bireysel antreman salonu, 2 adet fitnes salonu, antrenör ve doktor odaları, engelli girişi, ve engelli asansörü birçok vip odası ve VİP Salonunun yanı sıra, atma ve atlama gibi tüm sektörlerin yer alacağı atletizmin pistinin de bulunacağını ifade etti. Maviş, Mevcut stadın yaklaşık 50 yıldır hizmet verdiğini ve yapıldığı zamanın teknik şartlarına sahip olması dolayısıyla bugünün ihtiyaçlarına cevap veremediğini, yeni stadın gelecek 50 yılın ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte inşa edileceğini söyledi.

MODERN AYDINLATMA SİSTEMİ OLACAK
Dokuzoğlu stadının profesyonel aydınlatma sisteminin gece antreman ve futbol karşılaşmalarına imkan sağlanacağından sporseverlerin stattan daha uzun süre istifade edebileceklerini ifade eden  Maviş, sözlerini şöyle sonlandırdı; "Yağışlı iklim şartlarından çok çabuk olumsuz etkilenen doğal çim özellikli stadlarda antreman ve futbol karşılaşmalarda yaşanan birçok problemin yeni hibrit çim sahada yaşanmayacağından, sporcularımız daha iyi şartlarda karşılaşmalarına devam edebilecekler. Sinopumuza kazandırılacak muhteşem bir stadın proje ihalesinin onaylanmasının mutluluğunu yaşiyoruz. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek yapım ihalesinin ardından inşa faaliyetlerine başlanacak. Bu büyük projenin Sinopumuza kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Bakanımıza, Bakanlık bürokratlarımıza, İl müdürümüz ve ekibine ve özelikle il Başkanımız ve tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum" 
Editör: Vitrin Haber