Sinop'tan 3 sporcu Antalya'da 6-9 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonasına katılıyor. Sporcuların şampiyona için günlerdir hazırlandığını belirten Antrenör Özgür Başer, "Sinop ilimizden İlk defa 6-9 Şubat Tarihlerinde Antalya ilinde yapılacak olan Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonasına Sinop Yüzme ve Cimnastik Spor Kulübü (SYC) Olarak 3 sporcu ve antrenörlerimiz ile katılım sağlayacağız. Antrenmanlarımıza oluşturduğumuz çalışma planı dahilinde haftanın belirli günlerinde aksatmadan devam ediyoruz. Uluslararası bir müsabakada Sinop ilimizi temsil etmekten onur duymaktayız" dedi.

YÜZME HAVUZUNUN AÇILMASI ÖNEMLİ BİR EŞİK OLDU
Sinop'ta kapalı yüzme havuzu açıldığı tarihten bu zamana daha kapsamlı ve sistemli çalışma fırsatı elde ettiklerini kaydeden Başer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizdeki Tesisleşme ile sadece yüzme sporunda değil, diğer tüm spor branşlarında eğitim, gelişim ve imkan konusunda çok ciddi ilerleme sağlanmaktadır. Netice itibariyle kazanan elbette Ülkemiz sporu olacaktır. Bizlere bu imkanları sağlayan devletimize ve Sinop ilimizde bizlere desteklerini esirgemeyen Halkımız ve Yöneticilerimize şükranlarımızı sunarız. 
Ayrıca yoğun iş hayatından kalan zamanda özverili çalışmalarına aksatmadan devam eden Tüm sporcu, antrenör ve ailelerine teşekkür eder başarılar dileriz"

SPORCULAR ŞAMPİYONA İÇİN İDDİALI
Şampiyonaya katılacak sporcularda yapılacak müsabakalar için iddialı olduklarını söyledi. Sporcu Anıl Emir: "Kulüp olarak uzun zamandır düzenli antrenman yapıyoruz. Hepimiz yoğun çalışmamıza rağmen yüzme sporuna aralıksız devam ediyoruz. Umarım başarılı bir müsabaka geçiririz" diye konuştu. İlk kez uluslararası müsabakalara katılacaklarını dile getiren Onur Akarca: "İlk defa Uluslararası master müsabakalarında Sinop’u temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Yaşınız ve mesleğiniz ne olursa olsun herkesi spor yapmaya en önemlisi sağlıklı yaşamaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sporculardan Erdal Özel ise: "Çocukluğumuzda Çukurbağ, Stat, Akliman ve Karakum’da amatörce öğrenmiş olduğum yüzme sporuna, profesyonel olarak uluslararası bir yarışma ile kendimi denemek güzel bir deneyim olacaktır. Sporun yaşı yoktur ve Sinop halkı iyi yüzücüdür. Bu müsabakada Sinop'u temsil edeceğimiz için mutluyum" şeklinde konuştu.

Editör: Vitrin Haber