Geçtiğimiz günlerde mutlu kent Sinop’ta yamaç paraşütü sporunu yaygınlaştırmak amacıyla Sportif Havacılık Kulübü Derneği tarafından "Mutluluktan Uçuyoruz" adlı proje başlatılmiş, projeyle ilgili protokol Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve dernek Başkanı Nuri Şişman tarafından imza altına alınmıştı. 

BAŞVURULAR WEB SİTESİ ÜZERİNDEN ALINMAYA BAŞLANDI
Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Nuri Şişman, proje kapsamında kurs başvurularının derneğin web sitesinden başvuruların alınmaya başlandığını söyledi. Nuri Şişman; "Mutlu kent Sinop’ta yamaç paraşütü sporunu yaygınlaştırmak amacıyla derneğimiz tarafından 'Mutluluktan Uçuyoruz' adlı proje başlatılmış olup, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve dernek Başkanı Nuri Şişman tarafından imza altına alınan protokol doğrultusunda, kursa katılmak İsteyen kursiyerlerin başvuruları derneğimizin web sayfasından alınmaya başlamıştır. Kursiyer adayları www.sinopsportifhavacilik.com Adresine girip burası üzerinden başvuruda bulunabilirler. Ayrıca [email protected] adresinden iletişim bilgileri ile başvurabilirler" dedi.
Projenin Sinop'ta ilk kez gerçekleştirileceğini belirten Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Nuri Şişman, isteyen kursiyerlerin yamaç paraşütü sporunu meslek edinebileceğini söyledi. Nuri Şişman açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İnsanların hayatındaki eksikliklerden biri de sosyal etkinlik, sanat ve spor için gereken planlamanın eksikliğidir. Bu eksiklik yüzünden boş zamanlarını değerlendirebilecek seçeneklere sahip olmamaktadır.  

SİNOP YAMAÇ PARAŞÜTÜ KONUSUNDA BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP
Bu nedenle STK, kurum ve kuruluşların işbirliği ile özellikle gençlerimizin Yamaç paraşütü ekstrem sporu alanındaki potansiyellerinin geliştirilebilmesi ve hatta bu sporu meslek edinebilmelerine olanak sağlamak için bu projeyi hazırlamış bulunmaktayız.
Türkiye’nin en mutlu kenti Sinop’ta Sportif Havacılık Kulübü Derneğimiz tarafından Hazırlanan 'Mutluluktan Uçuyoruz' isimli projemizin amacı, Sinop’ta büyük potansiyele sahip Yamaç Paraşütü sporu alt yapısının geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve tanıtılmasına katkı sağlanmasıdır. Bu amacı gerçekleştirmek için Proje kapsamında 16-40 yaş arası sınırlı sayıda öğrenciye başlangıç kursu verilip, kendi başlarına ilk uçuşları gerçekleştirilecektir. Kursiyerlerimiz, gerek kendi çabaları ile, gerekse derneğimiz aracılığı ile alacakları ileri seviye eğitimler sonrasında Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde uçuş yapma kabiliyeti kazanabileceklerdir. Sinop’ta ilk defa gerçekleştirilecek olan bu kursumuz için Başta Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu olmak üzere tüm emeği geçen ve destek olanlara şükranlarımızı sunar, projenin hayırlı olmasını dileriz"
 

Editör: Vitrin Haber