Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlarının da aralarında bulunduğu ve toplam 32 sporcunun mücadele ettiği Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Final Etabı Atatürk Spor Salonunda düzenlenen seremoniyle start aldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından müsabakalarda görev alan hakemler müsabakalarda ter dökecek olan 32 finalist alkışlarla salona davet edildi. Sinop tanıtım sinevizyonu ardından Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül  birer konuşma yaptı. Vali Hasan İpek ve Belediye Başkanı Baki Ergül sporculara başarılar diledi. 

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan'da yaptığı açılış konuşmasında, şampiyonanın daha önce gerçekleştirilen Antalya, Giresun ve Balıkesir etaplarının çok iyi mücadelelere sahne olduğunu söyledi.

Rakiplerini yenme başarısı gösteren 32 sporcunun final etabına katılma hakkı kazandığını belirten Ercan, "Çok güzel ve zevkli karşılaşmalar olacağına inanıyorum. Çünkü buradaki müsabakalar sonucunda bazı sporcularımız milli takım kadrosuna yer alacak. Şampiyonanın Sinop'ta gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum." diye konuştu.
  
Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Final Etabı açılışı Vali Hasan İpek ile Belediye Başkanı Baki Ergül'ün açılış vuruşu ile başlamış oldu. 
 
Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Final Etabı açılış serenomisine ayrıca; İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş,  Sinop Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Ahmet Tarak, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, siyasi parti ve STK temsilcileri, Sinoplu eski futbolcu Hakan Ünsal, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
 
Müsabakalarda;  Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonasında rakiplerini eleyerek final etabında mücadele etmeye hak kazanan ve aralarında Semih Saygıner başta olmak üzere 2012 - 3 Bant Dünya Gençler 2.si, 2013 - 3 Bant Avrupa Gençler Şampiyonu olan Sinoplu bilardo sporcusu Ömer Karakurt ile birlikte 32 sporcu mücadele ediyor.

4 gün sürecek olan şampiyona 26 Aralık Salı günü sona erecek.
 
Editör: Vitrin Haber