İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Anadolu Yayıncılar Derneği'nin (AYD) tarafından gerçekleştirilen, "Gelenekten Geleceğe Sporun Gücü Projesi" kapsamında Sinop Kültür Merkezinde panel düzenlendi. İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa'nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Gazeteci Emin Pazarcı, Gazeteci Melik Yiğitel, Gazeteci-Yazar Fatih Atik ve Araştırmacı Yazar Erol Erdoğan konuşmacı olarak katıldı.

SPOR EVRENSEL BİR DİL HALİNE GELDİ
Gençlerin spora teşviki ve sporun öneminin anlatıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) Başkanı Sinan Burhan, sporun evrensel bir dil olduğunu, diplomaside dahi artık sporun ön plana çıktığını söyledi. 

Sinan Burhan, "Spor artık günümüzde evrensel bir dil haline geldi. İşte geçtiğimiz günlerde olimpiyatları her birlikte yaşadık. Dini, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun herkes İstiklal Marşını, ya da kendi ülkelerinin marşlarını söyledikleri zaman mutlu tablolar ortaya çıkıyor. İnsanlar başarılı sporcularıyla gurur duyuyorlar. Bizde örneğin Mete Gazoz kardeşimiz ile iftihar ettik. Yine Trabzon'dan yetişmiş Busenaz Sürmeneli kardeşimiz boksta hakikaten önemli bir derece elde etti, şampiyon oldu.

DİPLOMASİDE DE SPOR ÖN PLANA ÇIKMAYA BAŞLADI
Dolayısıyla da sporun dili evrensel. Diplomaside de artık spor ön plana çıkmaya başladı. Siz artık her türlü siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel mesajlarınızı da spor vasıtası ile verebilirsiniz. Bu gün Ronaldo'nun Filistin bayrağını paylaşması, evrensel bir mesaj, insan hakları ihlallelerine karşı bir mesaj olarak değerlendirdi. Milyonlarca insan bu mesajı aldı ve mazlum Filistin halkına yönelik olarak bir duygudaşlık ortaya çıktı. Dolayısıyla sporun dili evrenseldir. Bu noktada inşallah buradaki genç kardeşlerimiz madalyalar alacak ve Türkiye'yi çok ciddi anlamda temsil edeceklerdir. Ayrıca sporun en önemli özelliklerinden bir tanesi de, çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı yapması, her türlü bağımlılıktan kurtulmalarını sağlamasıdır. Bu noktada bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, milli, yerli bir sivil toplumculuk yapıyoruz. Ülkeye ve bu ülkenin değerlerine bağlı hareket ediyoruz. Sizlerde inşallah bu ülkenin bayrağını göndere çektireceksiniz" dedi. 

Başkan Sinan Burhan ayrıca, Ayancık'ta yaşanan sel felaketinde yaşamını yitirenlere rahmet, tüm Sinoplulara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Karadeniz Haber Ajansı Derneği Başkanı Hasan Yavuz Bakır'da konuşmasında, bağımlılıkla mücadelede sporun önemine değinerek, sporun gençler üzerinde hem bedenen, hem de ruhen olumlu etkilerinin olduğuna dikkat çekti ve sporun gençlerin bağımlıklardan korunmasında büyük bir etken olduğunu kaydetti. 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından gerçekleştirilen, "Gelenekten Geleceğe Sporun Gücü Projesi" kapsamında organize edilen panele Sinop Valiliği, Karadeniz Haber Ajansı Derneği ve Çay TV katkı sundu. Panel, çok sayıda TV kanalı tarafından da canlı olarak yayınlandı. 

Editör: Vitrin Haber