Sinop Üniversitesi 8. Bahar Şenlikleri kapsamında İskele Meydanı'nda flyboard gösterisi düzenlendi. Yaşanan terör olayları nedeniyle müzikli programların iptal edildiği şenlikte, flyboard gösterisi, aşıklar atışması ve film gösterimi yapıldı. 

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül ve diğer ilgililer, etkinliği gemiden takip etti. İskele Meydanı'nda Flyboard gösterisi yapan sporcular, denizde açtıkları Türk bayrağını Vali Çetinkaya'ya verdi. Yaklaşık bir saat denizde çeşitli koreografiler sergileyen sporcular, beğeniyle izlendi. 

Vali Çetinkaya, yaptığı konuşmada, Sinop Üniversitesinin kentine değer katmaya devam ettiğini söyledi. 

Şenliğin, vatandaşlarla iç içe yapılmasının güzel bir uygulama olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "Üniversitemizin kentin insanıyla kaynaşması bakımından yapılan şenliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü burada üniversitemiz ile halkımız iç içe. Gösterileri ilgiyle izledik. Sanıyorum vatandaşlarımız da çok beğendi. Emeği geçenlerini kutluyorum." dedi. 

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın ise yaşanan terör olaylarına değindi. Terörün amacına ulaşmaması için içleri buruk olsa da şenliği iptal etmediklerini dile getiren Dalgın, etkinliğe gösterdikleri ilgi dolayısıyla Sinoplulara teşekkürlerini sundu. 
Editör: Vitrin Haber