Sinop, 31 Mart-3 Nisan 2016 tarihleri arasında okul sporları satranç grup müsabakaları için ilimizi temsilen 18 sporcu ile Sakarya’da grup müsabakalarına katılacak. 
Müsabakaya Sinop Merkez, Boyabat ve Türkeli Lise ve ortaokul sporcusu 1 kafile Başkanı ve  Çalıştırıcı Hayri Çakmak ile katılacak.

Grupta Erkeklerde ilk 20.kızlarda ilk 10. dereceye giren sporcular, Türkiye finaline katılma hakkı elde edeceğini ifade eden Satranç İl temsilcisi; Emin Kadir Civlez ”Biz 18 sporcuyla gruptan çıkma mücadelesi için Sakarya’ya giderken, aynı gün yine grup maçları için 378 sporcuyu ilimizde ağırlayacağız” dedi.

SİNOP 12 İLDEN 378 SATRANÇ SPORCUSUNA EV SAHİBİ OLACAK
Sinoplu sporculardan derece beklediklerini kaydeden Emin Kadir Civlez “Sinop’ta aynı tarihler 31 Mart-3 Nisan 2016 arası 12 ilden 378 sporcunun katılacağı satranç okul sporları grup müsabakaları Sinop Gençlik Merkezinde gerçekleştirilecek. Ankara, Amasya, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Samsun, Ordu, Giresun, Zonguldak, Karabük, Kırklareli, Sakaryalı sporcular grup şampiyonu için Sinop’ta yarışacak. Sakarya’da yarışacak sporcularımızdan umutluyuz, bunlardan Mustafa Deniz Kaynar’dan da derece bekliyoruz. Türkiye şampiyonasına yükselmek için grup şampiyonasında mücadele edecek sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber