Sinop’ta Diyabet ve Obezite Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü obeziteye dikkat çekmek amacıyla halk yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonunda yapılan toplu ‘gangnam style’ dansına Vali Cengiz’de eşlik etti. 

Valilik önünden başlayarak Karakum mevkisine kadar süren yürüyüş sırasında renkli anlar yaşandı. Hayal Ajans’ın organizasyonunda gerçekleştirilen yürüyüş sırasında Hayaller Tiyatrosu’nun oyuncuları da yürüyüş boyunca sergiledikleri farklı performanslarla etkinliğe renk kattı. 

“Obeziteye Dikkat - Yaşamına Hareket Kat” sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş süresince parkurun çeşitli noktalarında katılımcılara su ikram edilirken, etkinliğin sona erdiği Karakum’da da katılımcılar balık ekmek sürpriziyle karşılandı. Izgara da özenle hazırlanan palamutlar, yürüyüşe katılan vatandaşlara ikram edildi. 

Bu arada yürüyüşe katılan vatandaşları bekleyen bir diğer sürpriz ise meşhur ‘gangnam style’ dansı oldu. Koreli müzisyen Park Jae-Sang, tanınan adıyla PSY'nin 2012 yılı yapımı meşhur şarkısı ‘gangnam style’ eşliğinde gerçekleştirilen dansa Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’de eşlik etti. 

Obezite hastalığının çağın en önemli rahatsızlıklarından biri olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ahmet Cengiz; “Bu gün obeziteyle en fazla başı dertte olan ülke hangisi desek, o ülkenin dünyanın en çok gelişmiş ülkesi olduğunu söyleyebilirsiniz. Demek ki obeziteyle gelişmişlik arasında doğru orantı var. Yani bizde gelişmiş bir ülke oldukça, kişi başına düşen gelirimiz yükseldikçe, obezite gibi bir hastalıkla karşı karşıya olacağız. Bu hastalıktan kurtulmak istiyorsak, sportif etkinliklere ağırlık vermemiz gerekiyor. Son zamanlarda Sağlık Bakanlığımız da konuyla ilgili büyük ve önemli çalışmalar başlattı” diye konuştu.  

Editör: Gülay Yıldırım Kavak