19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kürek Federasyonu iş birliğinde kürek yarışları düzenlendi. 9 kulübün 57 tekne ile katıldığı yarışlarda deniz küreği dalında Sinop Karadeniz Yelken takımı ikinci oldu.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’a kazandırılan İBB Maltepe Yaşam, Spor, Kültür ve Eğlence Parkı 19 Mayıs Gençlik Kupası Kürek Yarışları’na ev sahipliği yaptı. İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen yarışlarda, 9 kürek kulübü 57 tekne ile mücadele etti.

1000 m’lik parkurda kürek mücadelesi
Yarışları İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ve çok sayıda sporsever de heyecanla izledi. 1000 metrelik mesafede kürek mücadelesi veren takımlardan kızlarda Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci ve Fethiye Belediye Spor üçüncü oldu. Yarışların erkekler kategorisindeki birincisi de yine Galatasaray olurken, ikinci Hereke Nuh Çimento Kürek takımı, üçüncü ise Şişecam Çayırova takımı oldu. 19 Mayıs Gençlik Kupası Kürek Yarışlarında deniz küreği dalında da mücadele edildi. Bu alanda Beşiktaş takımı birinci sırada, Sinop Karadeniz Yelken takımı ikinci ve İznik Spor takımı ise yarışı üçüncü sırada tamamladı.
İBB Maltepe Yaşam, Spor, Kültür ve Eğlence Parkı’nda bir ilk
Yarışların sonunda dereceye giren takımlara ve sporculara madalya ve kupaları İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ile Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven tarafından verildi. Yarışların ilk defa yapıldığı İBB Maltepe Yaşam, Spor, Kültür ve Eğlence Parkı alanında kano-kürek parkuru uzmanlardan da tam not aldı. Alanın inşası sırasında yapılan dalga kıranla yarışlara oldukça elverişli hale getirilen kıyı şeridinin, su sporu yapan kulüp ve sporcuların ihtiyaçlarına önemli ölçüde cevap vermesi bekleniyor.

İstanbul’a yeni su sporları merkezleri
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karada yapılan sporların yanı sıra su sporları ile ilgili projeleri de ayrıca devam ediyor. İstanbul’u, dünyanın en önemli su sporları merkezi haline getirmeyi amaçlayan çalışmalar içinde İBB Maltepe Yaşam, Spor, Kültür ve Eğlence Parkı’nın dışında; Kartal Orhantepe, Kadıköy, Küçükçekmece ve Haliçle ilgili projeler de yer alıyor.
 
Editör: Vitrin Haber