Sinop'ta 6 spor salonunu içinde barındıracak olan 2 bin 500 kişilik spor kompleksi yapılıyor. Ordu köyü sınırları içesinde yapılacak olan kompleks 10 milyon TL'ye mal olacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop'a 2 bin 500 kişilik içerisinde 6 salon bulunan spor kompleksi yapılacağını bildirdi.

Açıkbaş, yaptığı açıklamada, sanayi bölgesi İş Okulu yanında 14 bin metrekarelik alana kurulacak kompleksin zemin etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Tesisin yaz aylarına doğru ihalesinin yapılmasının planlandığını belirten Açıkbaş, "Bu proje Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünce Türkiye’de Uşak'tan sonra ikincisi Sinop’ta uygulanacağı bir proje olacak" dedi.

Spor kompleksinde bireysel antrenman salonu dahil olmak üzere çeşitli branşlara ait 6 salon bulunacağını anlatan Açıkbaş, "Sinop’un hizmetine sunmak için çalışmalarımızı sürdürdüğümüz spor kompleksinin yatırım bedeli 10 milyon lira. Projenin 2 milyon liralık ödeneği hazır. Zemin etüt çalışmalarının devam etmesi nedeniyle 6 ay sonra temelinin atılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.


AA

 
Editör: Vitrin Haber