FIFA'nın 2 dönem transfer yasağı koyması nedeniyle yeni oyuncu alamayan Samsunspor, 7 altyapı oyuncusunu profesyonel yaptı.
 
Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen törende, takımın altyapısında yetişen Ramazan Özcan, Berkay Bolat, Samet Yıldırım, Enes Acar, Metehan Genç, Erkan Çam, Kemal işlemek ile profesyonel sözleşme imzalandı.
 
Törende konuşan Samsunspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ömer Çoruh, takımın geleceğinin gençlerde olduğunu söyledi.
 
FIFA'nın transfer yasağı koymasının gençlerin önünü açtığına işaret eden Çoruh, "Tabii ki transfer yasağı olmasaydı, bu oyuncular birkaç sene sonra ancak takıma girebilirdi. Yasağın olması onların önünü açtı. Hepsinden yararlanacağız. İnşallah onlar da takımına faydalı olur." dedi.
 
Yaşlarına göre genç oyuncularla 3 ila 5 yıl arasında sözleşme imzaladıklarını vurgulayan Çoruh, "Samsunspor, şehrin ortak markasıdır. Biz yöneticiler olarak buraya sürekli mesai harcıyoruz ve bu mesainin bedeli asla ödenemez. Hiçbirimiz koltuk için burada değiliz. Uçurumun kenarına gelen Samsunspor'u yeniden düzlüğe çekmeye çalışıyoruz. Bunun için biz gövdemizi kayaların ve dağların arasına koyduk. Samsunlular da en azından tırnağını koysa yeter." değerlendirmesinde bulundu.
Editör: Vitrin Haber