Sinop Offroad Kulübü (SİNOFF) tarafından 8-9 Ekim tarihlerinde Akliman ve Bostancı sahilinde düzenlenlenen 2016 Türkiye Offroad Şampiyonası 5.ayak yarışlarının ilk etabı nefes kesti.

ADRENALİ YÜKSEK BİR YARIŞ
Şampiyona, İskele Meydanı’nda verilen startla başladı. Şampiyonanın açılışında konuşan SİNOFF Başkanı Celalettin Şahiner yarış ile ilgili; “Adrenalini yüksek heyecan dolu bir yarış bizi bekliyor. Şampiyonanın sondan bir önceki ayağı olan yarışımız güzel bir havada gerçekleşecek, hafta sonu şehrin karmaşasından uzaklaşmak, hem eğlenip hem de büyük heyecana şahit olmak isteyen tüm Sinopluları organizasyonumuza davet ediyorum” dedi.

ORMAN ETABI İKİŞER KEZ GEÇİLDİ
Bu gün 12.45’te İskele Meydanı’nda verilen start ile başlayan yarışları, Akliman Kavaklık mevkisinde devam etti. 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Etabı adıyla geçilen orman etabının ikişer kez geçilmesinin ardından, ilk gün yarışı saat 18.25’te tamamlandı. Yarışlara 20 ilden 54 sporcu katıldı.

Şampiyonanın ikinci gün etabı ise yarın (9 Ekim Pasar) 11.00’de başlayacak. Botancılı Kışlaburnu mevkisinde yer alan ve Şehit Ömer Can Açıkgöz adıyla geçilecek olan seyirci etabının ardından yarışlar 16.00’da sona erecek. Organizasyon Pazar günü saat 17.30’da İskele Meydanı’ndaki ödül töreni ile son bulacak.

Sinop’un en güzel coğrafyası olan Akliman ve Bostancılı sahilinde gerçekleştirilen organizasyon, Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü destekleri ile gerçekleştiriliyor.

Şampiyonada ilk gün genel klasman dereceleri şöyle;

1. : Sapanca Offroad Kulübünden Hüsnü Taylan Hasan Taylan ikilisi. 
2. : 54 Offroad Kulübünden Hüseyin Memi Ali Pertev 
3. : İnegöl Offroad Kulübünden Ekrem Aydın Hasan Özcan, 
4. : Karabük Offroad Kulübünden Mehmet Vurulmuş Zeynel Doğuçam  
5. : Sinop Offroad Kulübünden Cevdet Durdu Barış Güner ikilisi



Editör: Vitrin Haber