Hafta başında dünyanın önde gelen oyuncak firması POLESİE TR ile protokol imzalayan ikinci lig takımlarından Sinop Gençlerbirliği Spor Kulübü Hentbol Takımı, sezon boyunca POLESİE Gençlerbirliği adıyla maçlara çıkacak.

Yapılan protokol ardından Vitrinhaber’e değerlendirmelerde bulunan Sinop Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Rasim Ruhi Gökmenoğlu, son yıllarda Sinop'u profesyonel liglerde temsil etme başarısını gösteren tek takım olduklarını kaydetti.   

KÖKLÜ BİR KULÜBÜZ
Kulüp hakkında bilgiler veren Gökmenoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Bizler Gençlerbirliği Spor Kulübü adı altında kocaman bir aileyiz. Kulübümüz kurulduğu tarihten bu yana Sinop gençlerine çeşitli branşlarda spor yapma imkanı tanımış köklü bir kulüptür. 1990 yılından itibaren başta hentbol olmak üzere birçok farklı spor dalında milli takıma, Türk sporuna yön veren büyük kulüplere sporcu yetiştirdik. Bu hususta Sinop hentbolunun gelişmesine büyük katkıları olan başta rahmetli hocamız Bülent Kalkanlı olmak üzere, şu an yönetim kurulu üyesi olan Önder Serdar Öztürk, Şükrü Sert hocamıza ve bu spora gönül vermiş tüm hocalarımıza da teşekkürü borç bilirim. 2015 yılından itibaren de Bülent Kalkanlı ve Şükrü Sert hocamızın öğrencileri olan Fuat Özyürük ve Aydın Kandemir hocalarımız ile beraber çalışmaktayız. Son yıllarda şehrimizi profesyonel liglerde temsil etme başarısını gösteren tek takımız. Bunun bize yüklediği sorumluluğun bilincinde hareket ediyoruz. Saha içinde olduğu kadar saha dışında da Gençlerbirliği Spor Kulübünün yıllardır bizlere aşıladığı sporcu ahlakıyla çevresine duyarlı bireyler olarak yaşamımızı sürdürmekteyiz.

POLESİE İLE ANLAŞMAMIZ, TAKIMIZ İÇİN MOTİVASYON OLDU
Bildiğiniz üzere sporun ve sporcunun gelişmesinde en büyük faktörlerden biri de sponsorluk anlaşmalarıdır. POLESİE firmasıyla imzalamış olduğumuz anlaşma da bu konuda bizler için azami önem teşkil etmekte. Yerel esnafımızdan aldığımız desteklerin yanı sıra dünya çapında bilinen bir firmayla da bu anlaşmayı imzalamış olmak teknik ekibim ve sporcularım için de ayrı bir motivasyon kaynağı. POLESİE Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Yener Dinçkurt beyle yapmış olduğumuz anlaşma doğrultusunda, anlaşmanın geçerlilik süresi boyunca kulübümüzün adını POLESİE Gençlerbirliği Spor Kulübü olarak değiştirme kararı aldık. Dünya çapında birçok sponsorluk anlaşması bulunan firmanın adını ilk etapta 1. Ligde sonrasında da Süper Ligde layığıyla taşıyacağımıza tüm kamuoyunun şüphesi olmasın.

TRANSFER HAMLESİ
Birkaç transfer hamlesinde bulunduk. Pandemi nedeniyle tek devre oynanacak turnuva usulü olan sıkıştırılmış lig müsabakalarında gerekli görülen yerlerde rotasyona gitmek, yaşanabilecek sakatlıklara karşı alternatif oluşturmak adına bu transfer hamleleri bizim için kritik öneme sahipti. Anlaştığımız sporcuların tamamı daha önceden tanıdığımız, hentbol sporuna bizim bakış açımıza sahip, saha içinde ve dışında sporcu ahlakını en üst düzeyde gözeten, milli takım ve Süper Lig tecrübesi olan arkadaşlarımız. Takıma yararlı olacaklarını düşünüyorum.

Son olarak Bölgesel Amatör Lige katılmamıza önayak olan Gençlik Spor İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş'a, Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş'e, Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu'na, Belediye Başkanımız Sayın Barış Ayhan'a, Adalet ve Kalkınma Parti İl Başkanımız Sayın Uğur Giresun'a, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Yakup Üçüncüoğlu’na ve halihazırda ana sponsorumuz olan POLESİE oyuncak fabrikası Türkiye Yatırım Danışmanı olan Sayın Taner Dinçkurt beye sizlerin aracılığıyla teşekkürlerimi iletiyorum".
 

Editör: Vitrin Haber