Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesi’nin katkılarıyla Sinop Offroad Kulübü tarafından organize edilen Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak Yarışı adrenalin tutkunlarını Sinop'ta bir araya getirdi.

Akliman mevkisindeki Hamsilos Tabiat Parkı ve Bostancılı Kışla Burnu mevkisinde hazırlanan zorlu parkurlarda iki gün süren yarışlar büyük ilgiyle izlendi.  

2019 Türkiye Off-Road Şampiyonasının ilk günü, Sinop Akliman mevkisi Hamsilos Tabiat Parkı alanında oluşturulan ve seyirciye kapalı olan Yalçın Öztaban Orman Etabıyla başladı. 22 takım ve 44 sporcunun zorlu parkurda kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda katılımcı ekipler, öğle saatlerinden itibaren 13,8 kilometre uzunluğundaki mukavemet etabı olan Yalçın Öztaban etabını 3 kez geçerek yarışın ilk gününü tamamladı. Yarışmanın ilk gününde Çağdaş Çağlar-Ertuğrul Danışment ikilisi birinci, Şehmuz Oğuz-Selman Aymar ekibi ikinci oldu. Melis Akgöz-Cengiz Çelik ikilisi ise yarışı üçüncü olarak bitirdi. 

YARIŞIN İKİNCİ GÜNÜ BOSTANCILI'DA YAPILDI
Yarışlar 10 Kasım Pazar sabahı 09:05’te Sinop İskele Meydanında sporcu ve görevlilerin katılımıyla Mustafa Kemal Atatürk için anma töreniyle başladı. Final etabının seremonik startı Sinop Valisi Köksal Şakalar ve protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra 'Atam İzindeyiz' adı verilen 9 kilometre uzunluğundaki seyirci etabı 4 kez geçildi. Bostancılı Kışla Burnu’nda belirlenen parkurda koşulan zorlu etap sırasında devrilen bazı araçlar, görevlilerin yardımıyla bulundukları yerden kaldırıldı.

Yarışma sonucunda genel klasmanda, Orhan Sakarya-Engin Öztürk ikilisi birinci olurken, ikinciliği Guiseppe Agazzi-Oytun Albayrak ikilisi, üçüncülüğü ise Kenan Özsoy-Harun Deynek elde etti. Takımlar arasında en yüksek puan alan 54 Sakarya Team birinci, EVL Garage ikinci, ANDOFF Offroad Team takımı ise üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri İskele Meydanında düzenlenen törenle takdim edildi. Ödül törenine, Vali Yardımcısı Murat Girgin, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Orman İşletme Şefi Özer Topaloğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Müge Turşucu ve offroad tutkunları katıldı. 

Editör: Vitrin Haber