Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından bisiklet turu etkinliği düzenlenecek. Türkiye’nin 51 ilinde 28 Nisan Pazar günü eş zamanlı olarak saat 10.30’da start alacak Yeşilay bisiklet turunda pedaller sağlık yaşam için dönecek. 

Bir asra yakın zamandır toplumun bağımlılıklarla ilgili farkındalığını artırmak amacıyla önleyici ve rehabilite edici, halk sağlığı ve savunuculuk çalışmalarını yürüten Yeşilay, bu yıl 9. kez Türkiye çapında binlerce kişinin katılımıyla bisiklet turu düzenleyecek.
Yeşilay Bisiklet Turunun Sinop Parkuru ise şöyle belirlendi; Aşıklar parkı Vali konağı karşısında toplanılarak,  İskele meydanı, Bülent Ecevit Caddesi, Kurtuluş Caddesi boyunca ilerlenerek tarihi buzhane, derin boğaz ağzı Sokak, tarihi hamam, Tuzcular Caddesi geçilip Kaleyazısı Cami önünden Sakarya Caddesine girilecek,, Alaaddin Camii yönünde tura devam edilerek hükümet meydanına varılacak.  Atatürk Caddesi ve Gazi Caddesi geçilerek Aşıklar parkında sonlanacak. 
Etkinlik hakkında bilgi veren Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal Boz, tüm Sinopluları sağlıklı yaşama destek için düzenledikleri etkinliğe davet etti. Boz; “Pedal çevirmek birlikte daha güzel! 28 Nisan Pazar günü hep birlikte bisiklete binip, sağlık için pedal çevireceğiz. Sizleri de Sinop Gençlik ve Spor il müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz Yeşilay Bisiklet Turuna katılmaya bekliyoruz. Küçük büyük herkes herhangi bir ücret ödemeden katılabilir. 18 yaşından küçük katılımcılarımız ailelerinin izni ile tura katılabilirler. Tur esnasında toplu sürüş kurallarına mutlaka uyulmalı. tüm katılımcıların http://www.yesilaybisikletturu.com web adresinden on-line kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Kalbinizi korumak ve daha sağlıklı bir hayat sürmek için bol bol bisiklete binmeyi ihmal etmeyelim. Hayat ne kadar yoğun olursa olsun, bisiklete binmek stresi azaltır, sizi dinç tutar! 9. Yeşilay Bisiklet Turu’na katılmak için hepimizin bir nedeni var” dedi. 

Türkiye’nin 51 ilinde 28 Nisan Pazar günü eş zamanlı olarak saat 10.30’da start alacak Yeşilay bisiklet turuna isteyen herkes herhangi bir ücret ödemeden katılabilecek. Bisiklet turunda ayrıca çekilişle bisiklet de hediye edilecek.

Editör: Vitrin Haber