Sinop Sağlık Gençlik Spor Kulübü Konya’da düzenlenen 2013-2014 Türkiye kulüpler satranç şampiyonasından madalya ile döndü

Türkiye satranç federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Türkiye kulüpler satranç şampiyonası bu yıl Konya’da gerçekleştirildi.

23-29 Haziran 2014 tarihlerinde Konya RİXOS hotelde gerçekleşen 2013-2014 Türkiye kulüpler satranç şampiyonasında ilimizi temsil eden Sinop Sağlık Gençlik Spor Kulübü satranç takımı şampiyonadan madalya ile döndü.

Şampiyonada Sinoplu 7. Masa oyuncusu Fırat Aydın 9 karşılaşmanın tamamını kazanarak ve 2095 ELO performansıyla en başarılı masa derecesi ile 1. Oldu. Müsabakalar sonunda konuşan Sağlık Spor Kulübü Başkanı Kenan Aral amaçlarının satranç sporunu Sinop’ta geliştirmek ve üst seviyelere taşımak olduğunu belirterek, Konya’da elde edilen başarının gurur verici olduğunu söyledi Aral; “Fırat Aydın isimli sporcumuzun 9 karşılaşmanın tamamını kazanması ve şampiyon olması bizleri onurlandırdı. Müsabakalara katılan tüm sporcularımıza emek ve mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber