Teknolojiyi tüketen bir toplum değil, aynı zamanda teknolojiyi üreten bir toplum meydana getirmek, çocuklara yeni ufuklar açmak amacıyla Sinop'ta yaşayan çocukların da üretimde söz sahibi olması için faaliyetlerde bulunan StemMaker Atölye tarafından Sinop’ta ilk defa “Lego Sumo Robot Turnuvası” düzenleyecek.
Çocukluğumuzun en önemli oyuncaklarından biri olmazsa olmaz legolarımızdı. Hepimiz bu duyguyu en güzel yaşlarımızda yaşamışızdır. Yaşımıza göre önce büyük parçalı legolardan rastgele modeller tasarlardık. Biz büyüdükçe kullandığımız parçalar küçülmeye, legolarımız da çeşitlenmeye başlardı.  Şimdi artık programlanabilir Legolar sayesinde çocuklarımız tasarladığı robotları hareket ettirecekler ve  yarışmaya katılacaklar.

Robot Yarışlarındaki amaçlarının çocukların kendine olan güvenini artırmak, sorumluluk duygusunu geliştirmek, ilgi alanlarını genişletmek, yeni ilgi alanlarına yöneltmek, bilimsel becerilere yöneltmek, sosyal ilişkilerinde anlayışlı ve saygılı olabilmelerini sağlamak, kültürel alanlarda yaratıcı yönlerini ön plana çıkarmak, rekabet duygularını geliştirmek, birbirlerini tanımalarını ve paylaşımlarını sağlamak olduğunu belirten StemMaker Atölye Kurucusu Elif Sivri; yarışma için kontenjan Sınırlaması olduğunu ve 6 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 12.00’a kadar kayıt yapılması gerektiğini belirtti.

StemMaker Atölye’de 06.08.2018 – 12.08.2018 tarihlerinde saat 17:00-19:00 arasında gerçekleştirilecek olan yarışma eleme usulü gerçekleştirilecek ve günün finalisti 12 Ağustostaki büyük finale katılmaya hak kazanacak. Turnuvaya Katılım ücreti ise 50TL.

Yarışmacılar, yarışmaya StemMaker Atölye tarafımızdan verilecek LEGO WEDO 2.0 Seti ile katılmak zorunda.  Yarışma öncesi setin kullanımı ve kodlaması hakkında atölye tarafından ücretsiz eğitim verilecek. Yarışma hakkında bilgi ve katılım şartlarını öğrenmek için 0368 260 6253 no’lu telefondan irtibata geçebilir.

 
Editör: Vitrin Haber