Türkiye Taekwondo Federasyonunun talimatlarına göre yapılan  2013 yılının ilk  Taekwondo kuşak sınavı,  Taekwondo il temsilciliğinin kurduğu komisyon da  yer alan Barış Tosun, Ramazan Ustabaş,  M.Leman Bilgili, Ali Gündoğdu, Adem Ustabaş,  Reşit Öztürk, Fatih Şahin ve il temsilcisi  Şaban Değermenci tarafından gerçekleştirildi.

Sınav komisyonunu sporcuların yapmalarını istediği teorik ve pratik uygulamalar karşısında oldukça heyecanlanan sporcular görülmeye değerdi. Özellikle minik taekwondocuların heyacanları ve performansları izlemeye gelen aileleri ve sınav komisyonu tarafından takdirle karşılandı.  

Sporcular istenilen teknikleri başarı ile yerine getirmelerinin sonucunda birer üst kuşak seviyesine terfi ettiler.
Kulüp başkanı Selçuk Mete yaptığı açıklamada, “2012 yılında 3 sporcumuz Türkiye şampiyonu 4 sporcumuz da Türkiye 3. Olarak ilimizi başarı ile temsil ettik. Amacımız 2013 yılında da başarımızı daha üst seviyeye çıkarmaktır.
Dolayısı ile Kulübümüzün  lokomatif  branşı olan Taekwondo ya ve  alt yapıya çok önem veriyoruz. Sporcularımız her kuşak sınavı ile biraz daha geliştiklerini görmekteyiz. Bu sporcularımız ilimizi temsi edecek seviyeye gelmeleri’ninardından yarışmacı takımımıza dahil olacaklardır. Özellikle minik sporcularımızın sayısı oldukça fazla olması gelecek adına çok sevindirici olduğunu ve ailelerimizin çocuklarını hem spor için hemde Taekwondonun temeli olan saygı sevgi ve disiplin için kulübümüzü tercih etmeleri bizim için çok sevindirici bir durumdur. Bu hususta antrenörlerimiz, Barış Tosun ve Şaban Değermenci’ye karşılıksız fedakarca yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca bizleri hiç yalnız bırakmayan sporcu ailelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.





Editör: Vitrin Haber