Kütahya'da, 2010'da vefat eden ünlü çini ustası Sıtkı Olçar anısına "Porsuk Baraj Gölü, Frig Vadisi Kano Şenliği" düzenlendi.

Büyük Ayı Doğa ve Macera Sporları Kulübü tarafından UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülü verdiği, merhum Olçar anısına düzenlenen etkinlik, Sofça köyünde gerçekleştirildi.
Şenliğe, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Sinop, Giresun, Uşak, Eskişehir veAfyonkarahisar'dan 32 kano sporcusu katıldı.
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, buradaki konuşmasında, Porsuk Barajı'nın, çeşitli su sporlarının yapılmasına elverişli olduğunu söyledi.

Sofça'nın güzel bir faaliyete ev sahipliği yaptığını belirten Nayir, şöyle konuştu: "Eskişehir'den gelen arkadaşlarımızın organizasyonuyla etkinliğe katılan 32 kano tutkunu, buradaki güzelliği dünyaya duyuracak. Bu faaliyetlerin devamı için valilik olarak verilebilecek destekleri planlayacağız. Bu imkandan daha fazla istifade etmeye, buradaki alanı spor camiasına kazandırmaya çalışacağız. Bu spor ve Sofça, Kütahya'nın tanıtımı için iyi bir fırsat."
Kulüp Başkanı emekli sualtı taarruz komandosu Hakan Çalışkan da kano şenliğinin ilkini İzmir'de, ikincisini ise tarihi ve doğal güzelliklerin olduğu Sofça'da düzenlediklerini kaydetti.

Etkinlikle bölgenin tanıtılmasına katkı sağlayacaklarını anlatan Çalışkan, "Su sporlarının gelişmesi adına bu etkinliği düzenledik. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden birçok kano sporcusu geldi. Balıkçılıkla geçimini sağlayan köy halkı da bize büyük destek verdi. Frig Vadisi'nin olduğu Porsuk Baraj Gölü ile çevresinin tanıtımı ve turizme kazandırılması için bir kıvılcım çaktık." ifadelerini kullandı.

Çalışkan, Sofça'daki kano şenliğini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını bildirdi.
Şenlikte, Sofça'da yaşayan kadınlar da ilk kez kano kullanıp kürek çekti.
Sofça köyü sakini Zehra Akalın, "Kanoya ilk defa biniyorum, çok güzel bir duygu. Köyümüzde sandalla balıkçılık yapıyoruz. Kano çok farklı ve kullanması çok zevkli. İmkanım olursa kano alabilirim" dedi.
 
Editör: Vitrin Haber