Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan 2019 Avrupa Bilardo Şampiyonası sona erdi. 

Almanya Brandenburg'da düzenlenen şampiyonaya 21 ülkeden yaklaşık 500 sporcu katıldı. Türkiye’nin 19 sporcusuyla katılım sağladığı şampiyonada mücadele eden Sinoplu bilardocular, Denizcan Akkoca ve Ömer Karakurt, elde ettikleri Avrupa dereceleri ile şampiyonanın yıldızı oldular. 25 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda, 17 yaş altı Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Sinoplu bilardocu Denizcan Akkoca, Avrupa ikincisi olarak Türkiye’ye gümüş madalya kazandırmıştı.
Şampiyonada mücadele eden Sinoplu diğer bir bilardocu Ömer Karakurt ise, küçük masa kulüp takımlar Avrupa Şampiyonası'nda Ülkemizi Serdar Baş ile temsil etmiş ve bu ikili de Avrupa ikincisi olarak, ülkemize bir gümüş madalya daha kazandırmışlardı. 
Organizasyonun son bölümünde küçük masa 3 bant, kadınlar 3 bant, milli takımlar 3 bant ve tekerlekli sandalye disiplinleri şampiyonlarını buldu. 

Organizasyonun bu bölümünde küçük masa bireysel 3 bant şampiyonasında mücadele eden Ömer Karakurt, bu alanda da liderliği kimseye bırakmadı ve Avrupa Şampiyonu olarak altın madalyayı ülkemize getirdi. 
Başarılı bilardocu Ömer Karakurt, Küçük masa bireysel 3 bant şampiyonasında yarı finalde Fransız rakibi Gregory Le Deventec'i 19 isteka 40-15 yenerek finale kaldı. Finalde müthiş bir performans sergileyerek Belçikalı rakibi Steven Van Acker'i 9 isteka 15 sayılık bir seri ve 40-17 skorla yenerek altın madalyanın yeni sahibi oldu. 

BU İLK DEĞİL 
Ömer Karakurt 2013 yılında 21 yaş altı 3 bant Avrupa şampiyonasında yine altın madalyanın sahibi olmuştu. 2015 yılında da küçük masa 3 bant Avrupa şampiyonasında bronz madalyanın sahibi olmuştu. Ömer Karakurt'un kendi gibi başarılı bir kardeşi var; Berkay Karakurt da 2015 yılında 21 yaş altı 3 bant Avrupa şampiyonasında altın madalyanın sahibi olmuştu.

TÜRKİYE’YE 1 ALTIN, 3 GÜMÜŞ, 1 BRONZ MADALYA 
Türkiye’nin 19 sporcusu ile katılım sağladığı Çok Disiplinli Avrupa Şampiyonası’nda ülkemiz 5 ayrı dalda madalya elde etti.  Küçük masa ferdi disiplininde Sinoplu bilardocu Ömer Karakurt altın madalya kazanırken,  U17 Kategorisinde yine Sinoplu bilardocu Denizcan Akkoca, Kadınlar kategorisinde Güzin Müjde Karakaşlı ve küçük masa takımlar kategorisinde Hemşin Spor Kulübü olarak mücadele eden Ömer Karakurt ile Serdal Baş gümüs madalya, Büyükler kategorisinde mücadele eden Murat Naci Çoklu ise bronz madalya kazandı. 

Editör: Vitrin Haber