Kurslarda verilen eğitimler hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş, İl Spor Merkezleri "Yaz Spor Okullarında" 5-18 yaş arasındaki tüm çocuklar ve gençler 30 antrenör toplam 20 branşta açılan kurslarda (Atletizm, Basketbol, Bilardo, Badminton, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Okçuluk, Su Topu ( Ücretli ),Taekwondo, Tenis, Yüzme ( Ücretli ), Kano, Kürek, Yelken, Voleybol ) 3 bin 847 sporcuya eğitim verildiğini söyledi. 

Açıkbaş; “Özellikle bu yıl ilk defa açılan Bilardo, Okçuluk, Su Topu, Yüzme, Kano, Kürek branşları yoğun ilgi gördü.
Bir Hatırlatma da daha bulunmak istiyoruz. Yaz Dönemi İl Spor Merkezi Çalışmaları sona ersede kış döneminde de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Ülke nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan çocukların ve gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayarak, onları zararlı alışkanlıklardan korumak, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil oluşturmak amacıyla uygulanan İl Spor Merkezleri "Yaz Spor Okullarına " katılan öğrencilere lisans çıkartılırken, birçok öğrenci ise spor kulüplerine kazandırıldı.

Değerli velilerimize, çocuklarını bizlere emanet ederek, gelişimlerine katkısı olan İl Spor Merkezlerimize gönderdikleri için bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber