Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyet programı kapsamında yer alan 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı, Okul Sporları Hentbol Yıldızlar (Kız-Erkek) Grup Müsabakaları Sinop’ta gerçekleştirildi.

20-22 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen müsabakalara Amasya,  Ankara, Çankırı, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop ve Trabzon illerinden 18 okul 21 takım ve 300 sporcu ile 45 idareci ve antrenör katıldı.

Erkek takımlarının Sinop 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalarında Ankara Kuvai Milliye Ortaokulu, Rize Fatih Ortaokulu ve Samsun Şehit Nejat Yaman Ortaokulu grup birincisi olurken, Gerze İlçe Spor Salonunda gerçekleştirilen Kız takımları yarışlarında Trabzon Bener Cordan Ortaokulu, Sinop Gelincik Ortaokulu ve Ankara Kuvai Milliye Ortaokulu takımları grup birincisi oldu.

Müsabakalar sonrasında dereceye giren okul takımlarına ödülleri Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Müsabaka Federasyon Gözlemcileri Fazıl Kutbay, Hasan Canel ve idareci antrenörler tarafından verildi. 
Müsabakalar sonucunda; kız ve erkek takımlarından grup birincileri 19-22 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak olan yarı final müsabakalarına gitmeye hak kazandı. 



 

Editör: Vitrin Haber