Cumartesi günü gerçekleştirilen 'Kabalı Köyü Karakucak Güreşleri' büyük bir katılımla yapıldı, güreşin kalbi Kabalı'da attı. Avrupa Şampiyonu Fatih Çakıroğlu güreşlerin baş pehlivanı oldu. 

Güreşlere AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik ile siyasi partilerin yönetimleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop İl Jandarma Komutanlığı Bölük Komutanı Yüzbaşı Selahattin Çoban, il genel meclisi üyeleri ile çok sayıda güreşsever katıldı. 

14'ü Kırkpınar başpehlivanlarından oluşan ülke genelinde toplam 195 sporcunun katıldığı güreşler oldukça çekişmeli ve renkli geçti. Baş güreşlerde ise nefesler tutuldu. Avrupa Şampiyonu Fatih Çakıroğlu ile Türkiye Karakucak şampiyonlarından Fatih Kambur baş pehlivanlık güreşlerinde karşı karşıya geldi. Fatih Kambur'un güreş sırasında sakatlanması ardından Fatih Çakıroğlu güreşlerin başpehlivanı oldu. 

Güreş ağalığı seçimlerinde ise 2 kişi yarıştı. Yaşar Yılmaz ve Salih Yılmaz'ın tatlı rekabeti, Yaşar Yılmaz'ın 7 bin 500 TL ile ağalığı almasıyla sonuçlandı. 
Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen güreşleri geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Kabalı Köyü Muhtarı Erol Yılmaz, güreşlerin çok büyük bir katılımla gerçekleştiğini söyledi. Erol Yılmaz; "Muhtarlık görevimiz sürdüğü müddetçe güreşleri her yıl çıtayı yükselterek sürdüreceğiz. Amacımız güreşleri geleneksel hale getirmek. İş adamımız Osman Ör başta olmak üzere, güreşlerimize destek olan herkese ve katılımları ile bizleri onurlandıran protokol üyelerimize ve sevgili halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 
Organizasyonun tertip komitesinde ise; Osman Ör, Erol Yılmaz, Erol Açıkgöz, Sami Özlü, Hakan Öztürk ve Dursun Özcan yer aldı.
Editör: Vitrin Haber