İlk kez Boyabat Gazetesi olarak gündeme taşıdığımız tesisle ilgili, 15 ay önce göreve gelen İl Müdürümüz Mustafa Çelik, "bitireceğiz" sözünü vermişti. Verilen sözün ardından 15 ay geçti ve söz verildiği gibi tribünler hariç tesis 1 hafta sonra tamamlanıyor. 

Tesisin zemini sentetik çim kaplı. Etrafı 4 parkurlu atletizm pisti ile çevrili. Mükemmel alt yapısıyla her mevsim spor yapmaya elverişli. Soyunma odaları ve tribün sorunu çözüldüğün de, mevcut Boyabat Şehir stadının yükünü azaltacak ve büyük bir ihtiyaca cevap verecektir. Boyabat Şehir Stadının aşırı kullanımı ortadan kalkacağından, zemini dinlenip rehabilite edilebilecektir. Yani Daylı Köyü Mevkiindeki stat bittiğinde, ilçemiz Boyabat Şehir Stadını da kazanmış olacak.

Tribün ve soyunma odalarının yanında tesisin çevre düzenlemesi ve tesisi anayola bağlayacak yolların yapılması da sorun olarak görülmektedir. İlçemiz Yerel Yönetimlerinin bu sorunlara çözüm üretmesi, tesisin verimli kullanımı açısından önemlidir. Bu sorunları çözüldüğünde tesis Boyabat'ımızın "imaj binalarından" olacaktır. 

Boyabat Şehir Stadının yetersiz olan soyunma odaları ve tribünleri ile Daylı Mevkiindeki yeni stadın soyunma odaları ve tribünleri yapıldığın da, ilçemiz uzun yıllar bu alanda ihtiyaca cevap verecek tesislere kavuşmuş olacaktır.

Tesis faaliyete geçtiğin de, çoğu illerde bile olmayan kalitede Beden Eğitimi Öğretmen kadrosuna sahip ilçemiz de, okul sporları ve amatör sporlardaki gelişme ciddi bir ivme kazanacaktır. Amatör küme maçları daha iyi koşullar da oynanabilecek, yaz spor okulları daha iyi koşullar da yapılabilecektir.










Editör: Vitrin Haber