Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ''6. Uluslararası Madenci Kupası Judo Turnuvası'' düzenlendi.  Her yıl geleneksel olarak düzenlenen turnuvaya 9 ülke ile Türkiye'den de 22 ilden toplam 800'ün üzerinde sporcu katıldı. 

2-4 Aralık tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya Gerze Halk Eğitim Merkezi Kültür ve Spor Kulübü'nden toplam 41 sporcu katıldı. Oldukça çekişmeli geçen turnuvada Gerze Halk Eğitim Merkezi Kültür ve Spor Kulübü adına Gerze İlçe okullarından katılan 18 öğrenci 6 altın, 5 gümüş ve 9 bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde ettiler.

Turnuvada Gerzeli Judocular takım sıralamasında; Minik Kızlarda 1.lik, Minik Erkeklerde 3.lük, Süper Minik Erkeklerde 2.lik ve Süper Minik Kızlarda 3.lük Kupası kazandı. 

Turnuvadan madalyalarla ve kupalarla dönen öğrencilerin dereceleri ise şu şekilde; Minik Kızlar Kategorisinde; Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Berra Nil Baloğlu 1. Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Nazlı Sağır 1., Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Aylin Melisa Abalı 2. Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Derya Ersoy 3., Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Ceren Sarıca 3., Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Rabia Nur Demircan 3., Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Melisa Yağmur Değirmenci 3. oldu.
Minik Erkekler Kategorisinde ise; Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Alparslan Kemal Dereli 1., Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi İbrahim Yiğit Saraç 2., Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Şenol Yalım 2., Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Emil Tunç 3., Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Mehmet Ersoy 3. Olurken; Süper Minik Erkekler Kategorisinde; Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Bilal Ali Ulusoy 1., Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Öğrencisi Arda Can Gökgöz 2., Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Recep Ali Bostancı 3., Süper Minik Kızlar Kategorisinde Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Ecrin Kara 1, Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Nisa Ersoy 2. ve Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Melis Nazmiye Çelik 3. oldu.

ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ
Elde edilen başarıdan dolayı tüm öğrencileri ve onları çalıştıran antrenörlerini tebrik eden Gerze İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlker Yıldırım, büyük başarılara imza atan her bir öğrenci ile gurur duyduklarını söyledi. Yıldırım; “İlçemize altın, gümüş ve bronz madalya ve kupalarla dönen, Gerze Halk Eğitim Merkezi Kültür ve Spor Kulübü adına ''Geleneksel 6. Uluslararası Madenci Kupası Judo Turnuvası''na katılan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Kültür ve Spor Kulübü Başkanı Nazım Aksu'ya, öğrencilerimizin başarılarında emeği olan  Antrenörlerimiz; Orhan Akpınar'a, Özlenen Akpınar'a, Buğra Akpınar'a, Dursun Ali Ekinci'ye, Beril Dinç ve Kader Aydın'a, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü A. Hakan Yenice'ye, Atatürk Ortaokulu Müdürü Taşkın Aydın'a ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Dursun Kahriman'a teşekkür ediyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz” dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber